x

Zenica

Donacija dezinfekcionih totema ustanovama u BiH!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Lions klub Sarajevo Olimpijski grad, donirao dezinfekcioni totem JU Centar za socijalni rad Zenica koji će olakšati borbu protiv Covid-19. Dodjela totema ovoj ustanovi je dio od 21 planirane dodjela Dezinfekcionih totema ustanovama širom Bosne i Hercegovine. 

Lionsi Bosne i Hercegovine u saradnji sa Lionsima Velike Britanije i Britanskih ostrva, nabavili su 21 dezinfekcioni totem u borbi protiv širenja Covid-19. Totemi će biti donirani širom Bosne i Hercegovine, kako medicinskim ustanovama, tako i javnim ustanovama sa osjetljivom populacijom. Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagujemo, i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji odbrane od COVID-a 19.


Ovo je druga akcija Lionsa Bosne i Hercegovine u borbi protiv Covid-19. U maju smo donirali zaštitnu opremu u vrijednosti od 10.000,00 $ Domovima zdravlja u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Kiseljaku.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 210 država širom svijeta i 48.000 klubova. Sva prikupljena sredstva su namjenjena za realizaciju projekata koje podržavamo, jer je administracija ove globalne organizacije pokrivena iz naše skromne naknade za članarinu. Takođe imamo i naš pomladak, Leo klubove.


.

U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga 3 u Sarajevu: Lions klub Prvi ženski, Lions klub Sarajevo Centar i Lions klub Olimpijski grad, u Tuzli Lions klub Tuzla i u Banja Luci Lions klub Banja Luka Centar. U narednom period planiramo osnivanje Lions kluba u Zenici.

Lionsi Bosne i Hercegovine već dugi niz godina služe potrebitim. Svake godine doniramo Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Opremili smo biblioteku za slijepe u Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru Sumero opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000,00 $ Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava. Naša zadnja akcija je nabavke kombi vozila sa savremenom medicinskom opremom za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Teško je navesti sve humanitarne akcije koje smo organizovali tokom ovih 20 godina našeg djelovanja u Bosni i Hercegovini. Naš moto je “služimo” i nastavljamo sa našom službom u zajednici.



.

.

Pahuljko / sumero

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.