x

POČETAK NBA SEZONE

Dončić briljirao u nevjerovatnom porazu Dallasa, fantastičan debi Bogdanovića u Detroitu

Košarkaši Dallas Mavericksi su u prvoj utakmici nove sezone izgubili u gostima kod Phoenixa rezultatom 107:105 i to nakon što su početkom drugog poluvremena imali čak 22 poena prednosti.

Međutim, domaćini su malo po malo smanjivali zaostatak da bi devet sekundi prije kraja Lee pogodio veoma težak šut za 107:105. Dončić je s druge strane u posljednjoj sekundi promašio tricu s osam metara za pobjedu.

Inače, Slovenac je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je postigao 35 poena (šut 10/23), pogodio je svih 13 slobodnih bacanja te dodao tome i devet skokova te šest asistencija.

Detroit Pistonsi su u novu NBA sezonu ušli pobjedom protiv Orlando Magica rezultatom 113:109, a sjajnu prvu utakmicu za svoj novi klub odigrao je Bojan Bogdanović.


Hrvat je bio najbolji u ekipi Detroita budući da je za 35 minuta provedenih u igri zabio 24 poena uključujući i dva slobodna bacanja u posljednjim sekundama s kojima je prelomio susret.

Pogodio je osam od 16 šuteva, trice je gađao 6/10, a upisao je i pet skokova te dvije asistencije.


I srbijanski košarkaš Nikola Jokić odigrao je sinoć svoju prvu utakmicu u novoj sezoni NBA lige, ali nije se radovao jer je njegov Denver izgubio na startu od Utah na gostovanju (123:102).

Jokić je ubacio 27 poena (šut iz igre 12 od 17), uz još četiri skoka i šest asistencija, kao i po tri ukradene i tri izgubljene lopte.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.