x

Ubjedljiva pobjeda Dallsa

Dončić i društvo očitali lekciju LA Lakersima u Staples Centru!

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su nanijeli treći poraz u ovoj sezoni LA Lakersima rezultatom 114:100.

Lakersi su veoma dobro počeli ovaj meč i nakon prve dionice imali su prednost 20:25. Međutim, Dallas nije uspio da domaći naprave veliku razliku, te su uspjeli da zadrže rezultatski priključak.

Na poluvrijeme otišlo se kod rezultata 62:59 za Lakerse i činilo se da će u nastavku LeBron James i društvo osigurati novu pobjedu. Međutim, Dallas je u trećoj dionici pružio nevjerovatnu partiju gdje su prelomili meč u svoju korist.

Gosti su napravili čak seriju od 17:0 i tako su na kraju treće dionice imali prednost od 20 poena razlike na svojoj strani. Lakersi su u posljednjoj četvrtini pokušali da naprave preokret, ali im večeras ništa nije išlo od ruke.

Dallas je uspio da zadrži dvocifrenu prednost i tako dođe do pobjede u Staples Centru rezultatom 114:100. Za Lakerse je ovo tek treći poraz u sezoni i sada imaju omjer 17-3, dok je Dallas na omjeru 13:6.

Goste je do nove pobjede vodio Luka Dončić koji je odigrao još jednu sjajnu partiju. Lakersi su uspjeli zaustaviti Slovenca u prvom poluvremenu, ali se Dončić razigrao u nastavku meča. On je utakmicu završio sa 27 poena, deset asistencija i devet skokova.

ikasniji bio je Anthony Davis sa 27 poena i deset skokova, ali većinu poena upisao je u prvom dijelu meča. LeBron James je utakmicu završio sa 25 poena, devet skokova i osam asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.