x

PROSTOR ZA SAMOKRITIKU

Dončić nezadovoljan iako je odigrao "utakmicu iz snova": Bio sam užasan i mogao puno bolje

Slovenski košarkaš Luka Dončić unatoč maestralnoj partiji u pobjedi Dallasa protiv Los Angeles Clippersa (42 poena, osam skokova i 14 asistencija) rezultatom 105:100 smatra da je u finišu susreta igrao očajno i da je morao pružiti daleko bolju partiju.

Iako je odigrao još jednu fenomenalnu utakmicu Dončić je mišljenja da može pružati puno bolje partije, a posebno je bio samokritičan prema šuterskoj statistici.

Monstruozna partija Dončića protiv LA Clippersa, Dallas na korak do prolaza

"Na kraju sam igrao užasno i mislim da sam mogao pružiti daleko bolju partiju. Promašio sam mnogo šuteva, a trebao sam pogoditi i neke zicere. Ipak, daleko od toga da je sve zavisilo od mene, čitav tim je imao energiju na visokom nivou", rekao je Dončić nakon meča.


Njegov saigrač Tim Hardaway Jr. kaže da je Luka glavni igrač Dallasa i da svi igrači pokušavaju da mu pomognu u svakoj situaciji i svakom trenutku.

"On je naš glavni igrač, a mi ćemo uraditi sve što možemo da ga podržimo i u svakoj situaciji i u svakom trenutku. Imajući na umu kako je odigrao ovaj meč, bilo bi baš loše da nismo uspjeli doći do pobjede", smatra Hardaway.


Sličnog mišljenja bio je i trener Dallasa Rick Carlisle koji je za Dončića rekao da je motor ekipe u napadu i da tu nema nikakvih tajni, a dodao je i to kako ovaj igrač ima veliku odgovornost i da to vidi kao privilegiju.

Dallas nakon pet mečeva protiv Los Angeles Clippersa ima vodstvo od 3:2 i potrebna im je jedna pobjeda u naredna dva meča kako bi osigurali prolazak u četvrtfinale play-offa NBA lige.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.