x

Real na tronu

Došlo je do promjene: Manchester United više nije najomiljeniji tim na svijetu

Navijači Manchester Uniteda uvijek su tvrdili da je njihov tim najveći na svijetu i najpraćeniji.

Manchester United jeste sami vrh svjetskog nogometa i jedan od najvećih klubova, ne samo u nogometu nego i u sportu općenito, ali nakon još jedne blijede sezone u kojoj nije osvojen trofej niti izborena Liga prvaka, United je pao na drugo mjesto najomiljenijih timova na svijetu.

Prema studiji Betspertsa, prvo mjesto na listi najomiljenijih ekipa na svijetu sada pripada Real Madridu, što nas i ne čudi s obzirom na način na koji Real igra i ove sezone i trofeje koje osvaja.


Evropski nogometni timovi dominiraju ovom listom, a samo su se Golden State Warriorsi uspjeli uvući u prvih deset. Ratnici su izborili veliko finale NBA lige i godinama su jedna od najboljih košarkaških ekipa predvođena fantastičnim šuterom Stephom Curryjem.

Betsports je proveo globalnu istragu kako bi se vidjelo koji su timovi najviše pretraživani na Googleu, u svim zemljama svijeta. Evropski nogomet još jednom je dokazao svoju dominaciju nad ostalim sportovima.


53 zemlje tražile su Real Madrid više od bilo kojeg drugog sportskog tima na svijetu, United je bio na drugom mjestu, s 50 zemalja koje podržavaju Crvene vragove. Barcelona je bila daleko od prva dva.

Ispod je deset najomiljenijih sportskih timova na svijetu, zahvaljujući Betspertsu:

1. Real Madrid - 53 zemlje

2. Manchester United - 50 zemalja

3. Barcelona - 23 zemlje

4. Paris Saint Germain - 21 država

5. Chelsea - 10 zemalja

6. Liverpool - 6 zemalja

7. Bayern München - 4 zemlje

8. Juventus - 4 zemlje

9. Arsenal - 3 zemlje

10. Golden State Warriors - 3 zemlje


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.