x

Play-off NBA lige

Double-double Nurkića u porazu Portlanda, Denver preuzeo vodstvo u seriji

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je dobar meč, ali njegov Portland upisao je novi poraz.

Portland je bolje otvorio meč, ispočetka imao prednost, no krajem prve dionice Nuggetsi odlaze na plus devet i Portland više ne uspijeva do kraja da se vrati. Završilo je pobjedom Denvera 120:115.

Nurkić je odigrao nepune 32 minute i ubacio je 13 poena uz 13 skokova i šest asistencija, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu. Zbog šest ličnih ranije je završio susret.


U njegovoj ekipi najbolji je opet bio Damian Lillard sa 37 poena i pet asistencija te dva skoka, dok je Nikola Jokić predvodio goste sa 36 poena i 11 skokova te pet asistencija. Rivers je dodao 21 poen, Porter 15, Gordon je ubacio 13, a Campazzo 11 poena uz po osam skokova i asistencija.

Los Angeles Lakersi su stigli do preokreta nad Phoenix Sunsima i sada imaju 2:1 vodstvo, pošto su sinoć u Staples Centru slavili sa 109:95.


Briljirao je Anthony Davis sa 34 poena i 11 skokova, dok je LeBron James ubacio 21 poen uz šest skokova i devet asistencija. Kod Sunsa Ayton je ubacio 22 poena uz 11 skokova.

Miami Heat je pred "metlom". Milwaukee Bucksi su razmontirali nemoćni Miami sa 113:84 u Miamiju i vode s 3:0 u seriji. Middleton je ubacio 22 poena u pobjedi svog tima, Butler 19 u porazu Miamija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.