x

Dovedite mi to dijete! Emotivna ispovijest djevojke kojoj je Miha platio operaciju srca: On je moj spasilac, čovjek za koga je moj život i te kako vezan! (FOTO)

Mlada Podgoričanka Nikolina Radunović poslala je emotivnu poruku srpskom fudbalskiom treneru Siniši Mihajloviću, čovjeku koji joj je prije 19 godina finansirao operaciju srca i omogućio da živi, a sve to je izazvalo veliku emotivnu buru na društvenim mrežama.

Ova emocijama obojena poruka koju je na svom fejsbuk-profilu napisala Podgoričanka Nikolina Nina Radunović rasplakala je ne samo Crnu Goru, nego i cijeli region! Sigurno će stići i do Mihe koji je od prvog saznanja da boluje od leukemije obasut porukama podrške. Nikolina nije slutila da će njena priča uzburkati osjećanja ljudi.

- Voljela bih da moj glas dođe do njega. Da nije bilo Siniše, ko zna kojim putem bi otišao moj život. On je moj spasilac, čovjek za koga je moj život i te kako vezan. Dobrotvor i humanista - kaže za "Novosti" Nikolina.


Radost roditelja pri njenom rođenju pomutila je vijest da ima srčane mane opasne po život. Borba za malu Nikolinu je od tada počela da se odvija i trajala je sve dok se nije pojavio Siniša. Imala je četiri i po godine kada je uspješno operisana u Rimu 19. aprila 2001.

- Na prostoru bivše Jugoslavije nije bilo moguće obaviti intervenciju. Šansa se pojavila u Londonu, ali se sredstva nisu mogla prikupiti. Radilo se o kompleksnoj srčanoj mani sa kojom se medicina do tada jako rijetko sretala. Siniša Mihajlović je sasvim slučajno saznao za moj problem, i to preko našeg zajedničkog prijatelja koji je sada, nažalost, pokojni. I on je, kao i Siniša, bio iz Borovog Sela kod Vukovara. Nije znao ni ko sam, niti odakle, već je samo poručio - "Dovedite mi to dijete!"

On je već tada bio u Italiji, u Laciju.


- Uspio je da mobiliše cijeli tim kako bi mi se pomoglo. Najviše novca uplatio je Siniša, a ostatak fudbaleri rimskog kluba. Operisana sam, vratila se u život i, kao što vidite, danas potpuno normalno funkcionišem, živim i ništa mi nije uskraćeno. Nisam jedina kojoj je on pomogao, jer ih je zaista mnogo. Nikada se nije zbog toga eksponirao, jer je to radio kao pravi vjernik i humanista.

Iako je od tada proteklo skoro dvadeset godina, Nina nije uspjela da se upozna sa svojim spasiocem, da mu lično zahvali.

- Siniša je dio mog života, iako ga ne poznajem. Ljubav koju osjećam prema njemu je zaista posebna i ne može se opisati riječima. I zbog svega toga jako me pogodila vijest da je bolestan. Nisam mogla vjerovati da se nekoj osobi poput njega nešto slično može desiti. Mnogo me pogodila to saznanje i natjeralo da napišem poruku za koju nisam očekivala da će izazvati ovakvu buru. A tekst je nastao iz srca i dubine duše.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.(Novosti)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.