x

Bez obzira na to šta Hasan govori

Doviđenja, Bayern! Razočarani Lewandowski donio je konačnu odluku

U posljednje vrijeme mnogo su se intenzivirale priče oko ostanka ili odlaska Roberta Lewandowskog.

Jučer je sportski direktor bavarskog kluba Hasan Salihamidžić kazao da od odlaska Poljaka ovog ljeta nema ništa, ali Sport Bild danas piše da, bez obzira na to što je Brazzo rekao, prvi strijelac Bundeslige napušta klub.

Dakle, unatoč ovim tvrdnjama, budućnost napadača je zapečaćena. Poljak, koji je u Bayern stigao 2014. godine iz Borussije Dortmund, otići će ovog ljeta.


Sport Bild piše da je Lewandowski istovremeno iznenađen i razočaran klubom za koji je igrao posljednjih osam godina. Na prvom sastanku s direktorima Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem nije bilo razgovora o mogućem produžetku ugovora koji bi se ozvaničio na kraju ove sezone.

O budućnosti Poljaka u Bayernu nije bilo govora, što je razočaralo napadača koji je ove sezone postigao 48 golova u svim natjecanjima.


Iako se činilo da je Barcelona favorit za transfer napadača, mogao bi ostati u Bundesligi. Prema posljednjim informacijama, Lewandowski bi se mogao vratiti u Borussiju Dortmund, momčad koju je napustio 2014. kako bi potpisao s Bayernom.

Dortmund će ovog ljeta prekinuti saradnju s golgeterom Erlingom Haalandom, a već su započeli razgovori o povratku Roberta Lewandowskog u klub.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.