x

Moderna klasika

DP Motorsport nudi odgovor na Singerov Porsche 911

Iza internog naziva Speedy Irishman krije se moderna klasika koju njemačka tuning kompanija DP Motorsport nudi za 198.000 eura.

Za osnovicu još jedne izvanredne dorade u retro duhu u specijalizovanoj njemačkoj tuning kompaniji DP Motorsport koristili su Porsche 911 Carrera 2 iz famozne Serije 964, a njihov odgovor na modele koje nudi proslavljena američka kompanija Singer pokreće 3,8-litarski 6-cilindarski zrakom hlađen boxer motor koji raspolaže sa 325 konjskih snaga.


U DPM-u su većinu karoserijskih panela na (zelenom) Speedy Irishmanu zamijenili panelima od karbona, a nekoliko hromiranih detalja treba da asocira na 911-ice s početka sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća.


Povećanom radnom zapreminom temeljito modificiranog motora, u čijih je standardnih 3,6-litara svojevremeno bilo smješteno 250 konjskih snaga, stiglo je dodatnih 75 konjskih snaga, a prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se preko legendarnog ručnog 5-stepenog mjenjača G50.


U prilog upravljivosti ide ograničena mehanička blokada diferencijala "posuđena" iz modela 964 Carrera RS, podesiv ovjes KW Clubsport i gume Michelin Pilot Sport na ojačanim 17-inčnim Fuchs felgama.


Kombinacija modernih elemenata i retro detalja u putničkoj kabini podvučena je kariranim oblogama na sportskim sjedištima, dvobojnom drvenom kuglom na ručici mjenjača i nezaobilaznim upravljačem Momo Prototipo koji je u ovom slučaju presvučen alkantarom.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.