x

Dragojević se sprda na račun mjesta počinka Bjelice: Isidoru prevario za novac, sad je pljuje mrtvu!

Smrt Isidore Bjelice, jedne od naših najpoznatijih spisateljica, uzburkala je javne krugove društva budući da su njen lik, rad i djelo jedni smatrali vanserijskim, produhovljenim, dragocjenim i važnim za današnje društvo, dok nekolicina javnih ličnosti osuđuje to što je književnica dobila počasno mjesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Poslije Ivana Ivanovića, koji je sramno kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u aleji, oglasio se reditelj Srđan Dragojević putem Tvitera, koji je na konto starih neraščišćenih računa sa Isidorom ismijao njenu vječnu kuću, nazivajući je "Pop-aleja".

Dragojević, koji za života Isidori nije isplatio novac koji joj je dugovao za scenario filma "Mi nismo anđeli", odlučio je da, uprkos nepravdi koju joj je načinio, i nakon njene smrti nastavi da je blati.


- Da ne bi bilo okapanja i žustrih diskusija, političkih i drugih animoziteta i teških riječi, vjerujem da je kvalitetno i kompromisno rješenje otvoriti "Pop-aleju" na nekom od grobalja, aleju poznatih, pod pokroviteljstvom Glorija-Story-Hello. I lijepo i korisno i civilizovano - napisao je naš proslavljeni filmski režiser, koji je inače bio student na klasi kod supruga preminule Isidore Nebojše Pajkića.

Skrhan bolom i tugom koje osjeća zbog gubitka majke, koja je tekstovima i uvijek pozitivnom energijom zadužila mnoge, Lav Pajkić nije želio da komentariše gnusne riječi Srđana Dragojevića, ali je bio kratak i jasan.


- Nemam komentar. Moja porodica i ja nemamo komentar na takve stvari - rekao je mladi Pajkić.

Da tvit nije slučajno nastao, znaju ljudi koji su upućeni u dešavanja nastala nakon snimanja filma "Mi nismo anđeli", za koji je Bjelica uradila scenario, a prema rjiečima Nebojše Pajkića, nikada nije bila isplaćena. Ali to nije jedini grijeh koji je režiser napravio prema njoj. Naime, sljedeći scenario doslovno joj je ukrao:


- Najprije je oteo njen scenario, a onda je, kako čujem, pokrao film koji pripada albanskoj kulturi "Sebi ruke, ona je još mlada" Stena Dragotija, najpoznatijeg albanskog reditelja. Taj film je upravo Isidora afirmisala kod nas. Smatram da je njegov rad opasan po Srbe jer je ukradena albanska svojina i plašim se da bi Tači ili Haradinaj mogli da se obrate Dinkiću za isplatu autorskih prava ili da započnu subverzivne akcije. Kao oprezan čovjek, bojim se da bi ispod nekog sjedišta u bioskopu mogla da bude bomba. I zbog toga neću ići da gledam taj film - izjavio je u jednom intervjuu 2011. godine Pajkić.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.