x

milano

Drama u Italiji: Vozač zapalio autobus pun djece

Vozač školskog autobusa u sjevernoj Italiji zapalio je u srijedu vozilo, ali je na sreću 51 dijete školske dobi koje je u njemu bilo prošlo bez teških povreda. 

Italijanske vlasti saopćile su kako je vozač zapalio autobus zbog, kako se čini, protesta zbog utapanja migranta u Mediteranu.

Policija navodi da se radi o italijanskom državljaninu senegalskog porijekla. ''Uzvikivao je: 'Zaustavite smrti na moru, izvršit ću masakr''', rekao je glasnogovornik Marco Palmieri prepričavajući šta se događalo nakon hapšenja, piše Jerusalem Post.

Na internetu je objavljen i video ovog događaja, na kojem se vidi kako se vozač autobusom zaletio u automobile na lokalnoj cesti, a potom se vozilo i zapalilo. Iz autobusa brzo izlaze i djeca.

Jedno dijete ispričalo je kako je vozač prijetio da će ih politi benzinom i zapaliti. Javna televizija RAI izvijestila je da su učenici, u dobi oko 12 godina, uzbunili roditelje kada je vozač skrenuo s rute i rekao da neće nikoga pustiti van iz autobusa. Roditelji su odmah pozvali policiju.

Uslijedila je potjera na kraju koje je policija sustigla autobus i pomogla djeci da izađu dok je vozač, Italijan senegalskog porijekla, zaprijetio samoubistvom i zapalio autobus.

(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.