x

Drugi Sarajevo Streeat Food Festival posjetilo preko 700.000 posjetioca!

Proteklog vikenda završen je 2.Sarajevo Sreeat Food Festival, koji se 25 dana održavao na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović. Sarajevo je u tom periodu postalo mjesto sa gastro zonom u samom srcu grada, po uzoru na svjetske metropole. Bogata gastro ponuda upotpunjena je vrhunskim koktelima u pripremi renomiranih koktel majstora iz regiona, te raznovrsnim muzičkim programom koji se održavao svaku večer na live stage-u festivala.

- Brzo je prošlo ovih 25 dana festivala, ali sve što je lijepo kratko traje. U projekat zvani 2. Sarajevo Streeat Food Festival je uloženo jako puno truda i rada, ali i sredstava, naravno, ali smo imali nesebičnu podršku sponzora, partnera, ali i naših sugrađana. Istinski užitak je bio postati dio prelijepe slike Sarajeva koja je ovog ljeta ponovo otišla u svijet. Mi smo se kao organizatori festivala potrudili da našim mnogobrojnim posjetiocima, među kojima je bio i veliki broj turista iz svih krajeva svijeta, ponudimo vrhunske specijalitete u našim gastro zonama, te da im ponudimo bogat sadržaj u kojem su mogle uživati sve generacije.


Drago nam je da je sada već uveliko implementirana i Cashless Zona, bezkontaktno plaćanje, koju smo prvi uveli i sproveli prošle godine na prvom SSFF-u. Kroz 2.Sarajevo Streeat Food Festival ove godine je prošlo preko 700.000 posjetioca, tačnije, nije samo prošlo, nego se i zadržalo i ponovo vratilo, što je zapravo i naš najveći uspjeh. Ovu priliku koristimo i da se još jednom zahvalimo načelniku Općine Stari Grad, gospodinu Ibrahimu Hadžibajriću, koji je bio prvi koji je prepoznao važnost ovog projekta i dao svoj doprinos da se festival, prije svega, održi u samom srcu grada, te da preraste u tradiciju koja Sarajevo i na taj način svrstava u rang svjetskih metropola. Uz veliku podršku naših generalnih sponzora Sarajevska pivara i Mastercard, te Intesa San Paolo Banke BiH, Payten-a, Alvogena, Volvo Centra Sarajevo, Maze, BH Food-a, Perutnina Ptuuj, Pernord Ricard, Obala promet, Vinarija Marjanović, Lego Store-a Sarajevo, Alkaloid Skopje i još brojnih partnera uspjeli smo još jednom od našeg grada napraviti centralnu gastro zonu u regionu. Iako je ovaj projekat tek završen, mi se već uveliko pripremamo za sljedeći, a to je Oktobar fest koji će se održati po prvi put na ovim prostorima, a više detalja o tome vam otkrivamo u narednim danima – izjavila je PR SSFF-a Semina Muminović.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.