x

OBJAVLJEN RENDER

DS3 Crossback će biti rival Audiju Q2

Svima je poznato da premium brend PSA Grupa DS planira proizvodnju potpuno novog kompaktnog crossovera iz DS3 porodice, a magazin Motor1 je na osnovnu špijunskih fotografija napravio render koji pokazuje kako bi automobil mogao izgledati.

DS mnogo očekuje od modela DS3 Crossback koji bi mogao postati hit na tržištu. Na renderu se vidi automobil s velikom rešetkom hladnjaka na kojoj se nalazi i DS logo, a s bočnih strana su ugaoni prednji svjetlosni sklopovi s LED tehnologijom, kao i LED dnevna svjetla.

Bočni profil i mišićavi lukovi točkova te blatobrani inspirisani su većim modelom DS7 Crossback.

DS3 Crossback će postati prvi automobil iz PSA Grupe koji će koristiti novu malu CMP platformu dugu nešto više od četiri metra koja će ipak omogućiti dosta prostora za noge, posebno za putnike na stražnjim sjedištima.

Ovaj model će svoje mjesto naći iznad standardnog DS3 koji će dobiti nasljednika za godinu ili dvije. Mali crossover će postati i prvi DS-ov automobil koji će ponuditi neki vid elektrifikacije. Potpuno električni i PHEV modeli su mogući zahvaljujući modificiranoj verziji platforme nazvane e-CMP. Prve informacije govore da će DS3 Crossback EV imati električni motor od 113 KS i bateriju od 50 kWh te domet od 451 km s jednim punjenjem baterije.


Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.