x

nudi više od 300 artikala

Dubai dobio prvi ploveći supermarket

Dubai je poseban po mnogočemu, ali se njegove posebnosti uglavnom nalaze na čvstom tlu. Međutim, to se sada promijenilo.

Francuski trgovački lanac Carrefour je u Dubaiju predstavio prvi ploveći supermarket koji je napravljen na platformi usidrenoj na moru.

Ovaj supermarket će poslužiti mušterijama koje uživaju na jahtama ili onima koji voze jet-ski. Također, moći će ga koristiti i kupači na plažama Kite, Jumeirah i Sufouh.

Oni koji posjeduju plovila moći će prići i naručiti ono što žele te potom sačekati na proizvode, dok oni koji koriste veća provila ili se nalaze na plaži mogu pozivom na telefonski broj naručiti ono što žele. Također, na raspolaganju im je i aplikacija Aqua Pod. Potom će im narudžbu dostaviti dostavljač.

Supermarket nudi više od 300 različitih proizvoda uključujući hladnu i toplu hranu te piće, ali i proizvode za ličnu njegu.

Ploveći supermarket je dizajnirao Aquatic Architects Design Studio iz Dubaija s fokusom na ekologiju. Energiju za rad i kretanje plovećeg supermarketa omogućavaju baterije koje se mogu puniti.

Supermarket posjeduje i sistem koji prikuplja otpatke iz vode.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.