x

DUBRAVKA MIJATOVIĆ NE ŽELI DA GLUMI LEZBIJKU: Glumica napravila pometnju, evo šta je rekla reditelju!

Uloga koju Dubravka Mijatović igra u "Urgentnom centru" rađena je po liku doktorke Keri Viver iz serije "E.R.", koja je homos*ksualne orijentacije. Glumica je zahtijevala da se taj dio serije promijeni.

Snimanje druge sezone "Urgentnog centra", koja je rađena po američkoj seriji "E.R.", uveliko traje. Ni snimanje ovog serijala nije moglo da prođe bez problema, a jedan je napravila Dubravka Mijatović. Ona u seriji igra doktorku koja vodi računa o specijalizantima, a koja je u originalnoj verziji serije homos*ksualne orijentacije. Dubravka je zahtijevala da se iz serije izbaci da njen lik voli žene.

"Kada je pročitala scenario, Dubravka je imala samo jedan zahtjev - da se ne otkriva koje je s*ksualne orijentacije njen lik. U scenariju je jasno otkriveno da je doktorka koju igra lezbijka, što ona nije željela da glumi. Pokušali su da je ubijede da se scenario ne mijenja, ali je ona ostala dosljedna svom stavu. Poslije dužeg ubjeđivanja reditelj je prihvatio da se Dubravkina uloga izmijeni, tako da u seriji neće biti otkriveno da doktorka koju igra voli žene", rekao je izvor blizak produkciji koja radi ovu seriju.

Glumica se nije oglašavala u vezi sa ovim tvrdnjama, pa ostaje da vidimo da li će se u seriji otkriti s*ksualno opredeljenje glumice. 

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.