x

Pregovara s klubom iz Firence

Đurić se oprostio od Salernitane, a sada se nalazi pred potpisom karijere

Bh. napadač Milan Đurić oprostio se od Salernitana i od početka idućeg mjeseca će biti zvanično slobodan igrač.

Ovaj 32-godišnji napadač u Salernitani je proveo prethodne četiri sezone koje su bile zaista za pamćenje. Uspio je s ovim klubom doći do Serije A i minule sezone bio je jedan od najzaslužnijih što je klub ostao u društvu najjačih.

Međutim, sada je već jasno da Đurić naredne sezone neće nositi dres ovog kluba jer nije uspio da dogovori nastavak saradnje.

Bh. napadač će za nekoliko dana biti slobodan igrač i imat će pravo da potpiše za neki drugi klub. Đurić se jučer emotivnom porukom oprostio od Salernitane i navijača ovog kluba.


"Nakon četiri godine došlo je vrijeme za oproštaj. Moj prioritet bio je da nastavim u Salernitani što sam pokazao i igrama na terenu. Proteklih sedmica je bilo dosta lažnih vijesti o tome da sam uzeo vremena da razmislim o nastavku karijere što nije istina. Cilj je bio da ostanem, ali kada su vizije sadašnjosti i budućnosti različite onda morate pronaći drugo rješenje", napisao je, između ostalog, Đurić.

Italijanski mediji već jutros počeli su špekulisati oko toga gdje bi bh. napadač mogao nastaviti karijeru i kako stvari stoje i naredne sezone ćemo ga gledati u Seriji A.

Tuttosport je objavio jutros da je Fiorentina pokazala veliki interes da dovede Đurića, te da su kontakti već uspostavljeni. Klub iz Firence će Đurića moći dovesti bez obeštećenja i uskoro bi trebali ponuditi ugovor bh. napadaču.


Interes su pokazali i neki klubovi iz Serije B, ali Tuttosport navodi da je bh. napadaču cilj da ostane u društvu najboljih. Pregovori s Fiorentinom su u toku, a da li ćemo Đurića gledati u dresu ovog kluba ostaje nam da vidimo.

U protekloj sezoni Đurić je odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima za Salernitanu i zabio je pet golova i dodao pet asistencija.

Ponikao je u Ceseni, a još ja igrao za Parmu, Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadellu i Bristol City.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.