x

Najjača košarkaška liga svijeta

Dva fantastična meča noćas u NBA ligi, Celticsi i Thunder slavili pobjede

Sinoć su u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrana samo dva meča, ali oba su ponudila fantastičnu košarku.

U TD Gardenu Boston Celticsi su pobijedili Los Angeles Clipperse nakon produžetka rezultatom 141:133, dok su u Smoothie King Centru u New Orleansu košarkaši Oklahoma City Thundera slavili protiv istoimonog domaćina sa 123:118.

Celticsi i Clippersi su odigrali jedan vrlo neizvjestan meč. Tokom prvog poluvremena ni jedna ekipa nije otišla na osjetniju razliku, a to prvi put vidimo u trećoj dionici kada domaći dolaze do plus 10. Ipak, gosti se već krajem istog perioda vraćaju u meč i tokom posljednje dionice većinom gledamo izglednačen susret koji na kraju odlazi u produžetak.

U tom periodu se domaći sastav bolje snalazi i dolazi do trijumfa 141:133. Ovo je za Celticse bio 38. trijumf ove sezone, a obzirom da imaju i 16 poraza trenutno zauzimaju treću poziciju na Istoku. Clippersi su ostali na istom mjestu Zapada s omjerom 37:18.

Treba reći i to da je na ovom susretu bilo nekoliko košarkaša koji su ubali preko 30 poena. Kod Celticsa su to bili Tatum (39) i Smart (31) dok je za Clipperse brojku od 30 poena premašio Williams (35).

U drugom susretu New Orleans Pelicansi su izgubili pred domaćim navijačima od Thundera sa 123:118.

I ovo je bila jedna prilično izjednačena utakmica. Gosti su većinom imali prednost ali ona nije bila nikada veća od osam razlike pa su domaći uvijek brzo hvatali priključak. Ipak, na samom kraju meča Thunder odlazi na plus šest i vremena za povratak domaćih više nije bilo.

Pelicansi lagano gube korak za play offom jer se još uvijek nalaze na 11. poziciji sa pet pobjeda manje od Grizzliesa koji su osmi.

Najefikasniji na meču bio je Zion Williamson sa 32 poena, dok je kod Oklahome dobar bio Danilo Gallinari sa 29 ubačaja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.