x

serie a

Dva gola Džeke i vodstvo od 3:0 nisu bili dovoljni Romi za pobjedu protiv Atalante

Ekipa Rome definitivno je najveći gubitnik dana s obzirom na to da su u meču 21. kola talijanske Serije A na gostovanju kod Atalante imali prednost od 3:0, ali su na kraju uspjeli osvojiti samo jedan bod.

Roma je puno bolje otvorila meč i već u trećoj minuti nakon izuzetno lijepe akcije koju je započeo Edin Džeko stižu u vodstvo. Igrači Vučice su razmijenili nekoliko dodavanja, lopta je stigla do Zanioloa koji prsima dodaje do Džeke, a Dijamant u stilu najboljih napadača na svijetu loptu šalje u nebranjeni dio mreže za vodstvo od 1:0.

Roma je u prvom poluvremenu bila puno bolji protivnik od Atalante, a nakon nekoliko propuštenih prilika, drugi pogodak su postigli u 33. minuti. Ovaj put je N'Zonzi dodao do Džeke, kapiten reprezentacije BiH prolazi golmana Atalante i loptu mirno šalje u praznu mrežu za vodstvo od 2:0. Sedam minuta nakon toga, El Shaarawy je povisio vodstvo na 3:0, a pred kraj prvog poluvremena nadu domaćoj ekipi vratio je Castagne koji je smanjio na 3:1.

Od prvog sudijskog zvižduka u drugom poluvremenu, Atalanta je totalno promijenila pristup igri u odnosu na prvi dio bili su puno bolji protivnik od Rome koja kao da je nestala s terena. Plod bolje igre stigao je u 59. minuti kada Toloi pogađa za 2:1, da bi u 70. minuti domaći tim preko Zapate imao priliku da s bijele tačke stigne do poravnanja, no ovaj napadač je loše izveo penal i šutirao je visoko preko gola.

Ipak, samo 30 sekundi poslije, odnosno već sljedeći napad Atalante, lopta stiže do Zapate koji šutira i postiže pogodak za 3:3 što je izazvalo erupciju oduševljenja na stadionu Atleti Azzurri d'Italia u Bergamu. Vidno šokirani igrači Rome tek tada su uspjeli malo smiriti igru, no uopšte nisu bili opasni po gol Atalante.

Do kraja meča Atalanta je bila bliže pobjedi, ali dobre situacije nisu pretvorili u pogodak, pa je meč završen bez pobjednika (3:3).

U preostala dva meča koja su počela od 15:00 sati, Frosinone je kao gost pregazio Bolognu i upisao je pobjedu rezultatom 4:0, dok je Parma i pored vodstva od 2:0 na domaćem terenu protiv SPAL-a doživjela šokantan poraz izgubivši sa 3:2.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.