x

Prioriteti

Dvanaest jednostavnih načina da ojačate brak

Izbjegavajte da prilikom svađe koristite riječi "uvijek" i "nikad" kako biste svog supruga optužili za nešto. 

Ako želite da ostanete do kraja života sa osobom s kojom ste trenutno u braku, onda morate da stavite svoj brak u vrh svojih prioriteta.

Pročitajte nekoliko jednostavih savjeta da poboljšate ili održite kvalitet svog braka.

Odvojite vrijeme za samoću

Odvojite vrijeme da ostanete sami i pustite svog supruga da na neko vrijeme ostane sam. Naučite da osjetite kada mu je to potrebno ili mu recite da vam jednostavno kaže, a i vi uradite isto. Samo to recite jedno drugom na lijep način.

Povežite se s njegovim prijateljima, a on s vašim

Ako već niste bliski s prijateljima jedno drugog, isplanirajte grupna viđanja kako biste mogli bolje da se upoznate. Interesovanjem za ljude koje on voli poboljšaćete svoj brak.

Pustite ga da se viđa nasamo s drugovima

Čak i ako vas njegovi prijatelji vole, i dalje treba da ga pustite da se ponekad s njima viđa sam. Nemojte da mu "nabijate" krivicu što vas ostavlja samu kući. Oboma vam je potrebno da imate odvojene društvene živote.

Povežite se s partnerovom porodicom

Veoma je važno da se dobro slažete s porodicom svog partnera, kao što je i vama važno da se on dobro slaže s vašom. Održavajte kontakt sa članovima njegove porodice, udjeljujte im komplimente, interesujte se za ono što se kod njih dešava. Čak i ako ih ne volite, trudite se da budete u dobrim odnosima s njima i ne govorite svom mužu loše o njima.


Dodirujte se što češće

Držite se za ruke, dodirnite ga u prolazu, milujte ga po kosi dok sjedite i gledate televiziju, izmasirajjte jedno drugo. Fizički kontakt podstiče stvaranje hormona sreće oksitocina, a neseksualni fizički kontakt poručuje i vama i njemu da je drugoj strani stalo.

Zaboravite na stare probleme

Ono što je bilo ranije, prošlost je. Nemojte u novim svađama da povlačite stare karte, jer to nije fer.

Igrajte se zajedno

Čak i ako ste pod stresom (a to je razlog više), predložite svom suprugu da zajedno odete na tenis, odbojku ili slično, da igrate video igricu ili da idete u zabavni park. Pokazujte često ovu svoju stranu i podsjećajte ga koliko ste zapravo zabavni.

Prepoznajte kada treba samo da saslušate (a ne da savjetujete)

Ponekad je vama ili vašem partneru potrebno samo da se izjadate i izbacite sve iz sebe. Savjetovanjem nekad možete postići suprotan efekat od onog koji ste željeli da postignete. Zato naglasite svom suprugu svaki put kada vam je potrebno da vas samo sasluša.


Pričajte o ranim danima zabavljanja

Umjesto da prošlost navodite kao primjer onoga što danas fali, prisjetite se lijepih stvari koje ste iskusili tada. Prisjetite se romantične večere koju ste imali na drugom sastanku i oboje ćete se osjećati ljepše.

Kuhajte zajedno

Povremeno se organizujte da zajedno spremite neki obrok. To može biti veoma zanimljivo iskustvo, a usput možete i da se ispričate i našalite jedno s drugim.

Svađajte se fer

Izbjegavajte da prilikom svađe koristite riječi "uvijek" i "nikad" kako biste svog supruga optužili za nešto. Ako vam se omakne, brzo se ispravite. Podsjetite jedno drugo u toku svađe da se volite i potrudite se da nađete kompromis. Oboje morate znati kad treba da se izvinite.

Prihvatite činjenicu da oboje ponekad imate "žutu minutu"

Ponekad, kad smo pod stresom, postajemo nezgodni. To se događa svima, pa se nemojte iznenaditi kada se desi i vašem suprugu. Oboje morate da naučite da prihvatite te trenutke jedno kod drugog i pređete preko njih bez svađe i uz izvinjenje ako je potrebno.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.