x

Zenica

Dvije domaće pobjede omladinaca zeničke Fortune! (Foto)

Odigrane su neke utakmice 17.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2022/2023, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

U 17.kolu kadeti i juniori zeničke Fortune bili su danas, 18.3.2023.godine, domaćini ekipi NK Sportprevent iz Bugojna i zabilježili su dvije pobjede. Kadeti Fortune zabilježili su minimalnu pobjedu, dok su juniori Fortune ostvarili ubjedljivu pobjedu nad svojim vršnjacima iz Bugojna. Sa utakmice juniora donosimo i foto galeriju.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu sa umjetnom travom na Kamberovića polju u Zenici, po sunčanom vremenu, +17*C, pred oko 50-ak gledalaca.

Sudije su bili: Dragan Ikonić-Istočna Ilidža (glavni sudija na utakmici kadeta), Miroslav Bjelica-Trnovo (glavni sudija na utakmici juniora), Nikola Popovac (Istočno Sarajevo), delegat je bio Slobodan Elez (Istoč. Sarajevo).

Rezultati omladinskih selekcija Fortune:

KADETI (Trener Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Armin Beganović);

ZENICA: NK FORTUNA – NK SPORTPREVENT 1:0 (0:0);

(Jedini gol za kadete Fortune postigao je Džemil Bektaš u 65′);

JUNIORI

ZENICA: NK FORTUNA – NK SPORTPREVENT 8:2 (5:1);

(Strijelci za juniore Fortune: Enis Ismić (6x), u 15′, 23′, 28′, 39′, 50′ i 56′, Abdulah Jašarević u 33′ i Adis Đulan u 75′, dok je golove za goste iz Bugojna postigao Ahmed Imamović u 35′ i 84′).

Sastav juniora Fortune:

Tarik Plančić, Samed Ćosić, Abdulah Jašarević, Ahmed Bureković, Edvin Oruč, Enis Ismić, Adis Đulan, Emin Karić, Dino Šehić, Sadik Čišija, Enis Šabić. (Trener-predstavnik kluba Mersid Bureković, pomoćni trener Atif Purić);

(Rezerve: Omar Ghazal, Ammar Puščul, Anes Novalić, Nihad Fetić, Said Jusić i svi su nastupili u drugom poluvremenu utakmice).

U prvoj današnjoj utakmici kadeti Fortune su zabilježili zasluženu, minimalnu pobjedu nad svojim vršnjacima iz Bugojna, a jedini gol za domaće postigao je Džemil Bektaš u 65′.

Nakon današnje pobjede, kadeti Fortune su na bilansu od po četiri pobjede i remija i devet poraza, 16 bodova, gol razlika 26:27, 13.mjesto na tabeli.

U drugoj utakmici, u kojoj su igrali juniori, gledali smo odličnu nogometnu predstavu i pravu reviju golova u kojoj se naročito istakao junior Fortune, Enis Ismić, sa svojim golgeterskim sposobnostima i koji je postigao šest golova na današnjoj utakmici. Zaslužena pobjeda domaćih juniora.

Nakon današnje ubjedljive pobjede, juniori Fortune su na bilansu od devet pobjeda, jedan remi i sedam poraza, 28 bodova, gol razlika 51:36, sedmo mjesto na tabeli.

U narednom 18.kolu juniori i kadeti Fortuna gostuje kod ekipe NK Vitez, a omladinci NK Čelik su domaćini ekipi FK Vitez.

Omladinci Čelika, svoje utakmice iz 17.kola, igraju sutra u Bugojnu protiv ekipe NK Iskra.

.

..

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.