x

Zvaničan stav

Dvije zemlje ne šalju sportiste na Olimpijske igre!

U naredne četiri sedmice bit će donijeta konačna odluka kada će se održati Olimpijske igre planirane za ljeto ove godine. 

Ukoliko MOK donese odluku da se Olimpijske igre održe ove godine u Tokiju Olimpijski komiteti Australije i Kanade poslati svoje takmičare na borilišta u Japan. Razlog je bezbijednost sportista i cjelokupnog društva.

"Olimpijski i Paraolimpijski komitet Kanade (OKK, PKK) donijeli su tešku odluku da ne pošalju sportiste na Olimpijske i Paraolimpijske igre 2020. OKK i PKK pozivaju čelne ljude MOK-a i MPK-a da odlože Igre za godinu dana. Mi ćemo im ponuditi svu pomoć kako bi riješili problem kompleksnosti kalendara. Razumijemo kompleksnost, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti naših sportista i svjetske zajednice", piše, između ostalog, u saopštenju.

"Naš komitet veruje da naši igrači moraju da prioritiziju svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe", navodi se, između ostalog, u saopštenju u saopštenju OK Australije koji planira svoje sportiste pripremiti za ljeto 2021. godine.

Razlog za prolongiranje Olimpijskih igara je pandemija koronavirusa. Trenutno je zaraženo preko 360.000 osoba širom svijeta i taj broj raste iz dana u dan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.