x

roland garros

Dvodnevna drama u Parizu: Thiem izbacio Đokovića i zakazao finale protiv Nadala

Srbijanski teniser Novak Đoković (1. ATP) i Austrijanac Dominic Thiem (4. ATP) danas su nastavili svoj polufinalni meč na Roland Garrosu, a plasman u finale osigurao je Thiem pobjedom rezultatom 3:2 u setovima i izborio duel protiv Španca Rafaela Nadala.

Ovaj susret trebao je počeo u petak, međutim zbog jakog vjetra koji je pravio velike probleme obojici tenisera i zbog kiše koja je u međuvremenu počela padati, odlučeno je da će drugi finalista biti poznat u subotu.

Thiem je tokom jučerašnjeg meča protiv Đokovića pri rezultatu 1:1 u setovima imao blago vodstvo od 3:1 u gemovima trećeg seta, nakon čega je meč prekinut. Odmah na početku današnjeg susreta, Đoković je napravio break i anulirao je prednost svog protivnika.

Ključni trenutak trećeg seta desio se u 12. gemu kada je Thiem imao vodstvo od 6:5 i uspio je napraviti novi break i stići u novo vodstvo u setovima od 2:1.

Oba tenisera imala su puno problema u igri na svoj servis u četvrtom setu, napravljeno je čak pet breakova, a jedan više uspio je osvojiti najbolji reket svijeta - Novak Đoković, koji je tako poravnao na 2:2 u setovima.

U odlučujućem, petom setu, Thiem je igrao s puno više sigurnosti i samopouzdanja, što mu je osiguralo veliku prednost od 4:1 i 40:40 na servis Đokovića, kada je susret opet prekinut zbog jake kiše.

Nakon što je nastavljen duel Đoković je vratio break i stigao do 3:4, ali je Austrijanac uzvratio re-breakom i servirao za meč.

Thiem je imao i dvije vezane meč-lopte, ali je Novak uspio dobiti naredna četiri poena i napravio break, te produžio meč.

Ipak, u 12. gemu Thiem je došao do breaka i odlučujući set riješio u svoju korist rezultatom 7:5.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.