x

Dvostruko čokoladno zadovoljstvo za koje sastojke vjerojatno već imate kod kuće

Od čokoladne torte bolja je samo čokoladna torta premazana čokoladnom ganache kremom, probajte joj odoljeti!

Kad vam se jede nešto kremasto, bogato i slatko, čokoladna torta uvijek je izvrsna ideja i zalogaj koji rijetko kad razočara, posebno ako se lako i brzo priprema. Ova slasna torta od čokolade prava je čokoladna bomba jer u sebi sadrži čokoladu ne samo jednom, već dvaput. Recept za ovo dvostruko čokoladno zadovoljstvo sasvim je jednostavan i vjerojatno sve sastojke za njega imate kod kuće, treba vam samo jaka želja za čokoladom i nešto vremena.

Volite čokoladnu tortu, ali vam smeta gluten ili izbjegavate brašno? Nikakav problem, vi ste idealan kandidat za jednostavni čokoladni klasik bez brašna koji je nastao greškom, a proslavio se pod imenom Torta Caprese.

Ako vam je želja za čokoladnom tortom toliko jaka, a pri ruci imate samo nešto čokolade, jaja i maslaca, imamo mi rješenje i za tu situaciju i odličan recept za slasnu čokoladnu tortu od samo tri sastojka. Vjerujte, takve torte zaista postoje.

Sastojci:

200 g tamne čokolade (70 %)

250 g maslaca (sobne temperature)

2 žličice instant-kave

350 ml vruće vode

200 g šećera u prahu

2 jaja

2 žličice ekstrakta vanilije (ili 2 vanilin šećera)

240 g glatkog brašna

6 g praška za pecivo (pola vrećice)

30 g kakao u prahu

prstohvat soli

Za ganache kremu:

200 g tamne čokolade (70 %)

200 ml slatkog vrhnja

1 žlica maslaca (sobne temperature)

Priprema:

1. U dublju posudu ili lonac stavite instant kavu i zalijte je vrućom vodom.

2. U vruću kavu ubacite maslac narezan na kockice i grubo nasjeckanu čokoladu. Dobro izmiješajte kako bi se maslac i čokolada otopili. Potom dodajte šećer pa i njega izmiješajte.

3. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije pa sve dobro izmiješajte pjenjačom

4. U drugoj posudi izmiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i solju pa dodajte u posudu s čokoladom. Smjesa će biti lagano tekuća.

5. Smjesu izlijte u kalup za tortu (promjera 23-24 cm) koji ste namastili maslacem i prekrili papirom za pečenje pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 °C i pecite 60 minuta.

6. Pečenu tortu izvadite iz pećnice, pustite da se hladi u kalupu jedno 30 minuta, potom je izvadite iz kalupa i skroz ohladite.

7. Napravite ganache: u manju posudu stavite slatko vrhnje i zagrijavajte do točke vrenja. Što sitnije narežite čokoladu pa je prebacite u veću posudu. Preko čokolade prelijte vruće slatko vrhnje pa dobro izmiješajte kako bi se čokolada otopila. Na kraju dodajte maslac i sve još jednom izmiješajte. Dobit ćete glatku, sjajnu kremu, nju prekrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi 2-3 sata kako biste dobili konzistenciju kreme podatne za premazivanje torte.

8. Čokoladnom ganache kremom premažite tortu sa svih strana, narežite je i poslužite.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.