x

Dvostruko francusko slavlje na Sachsenringu

Aktualni svjetski prvak Francuz Fabio Quartararo osvojio je Veliku nagradu Njemačke u MotoGP-u i povećao prednost u ukupnom poretku ispred konkurencije...

Prvi put poslije devet godina na VN Njemačke na Sachsenringu trijumfirao je netko tko se ne zove Marc Marquez, a to je branitelj naslova Fabio Quartararo.

Francuz je na Yamahi upisao treću pobjedu sezone i 12. u karijeri, s pet sekundi ispred sunarodnjaka Johanna Zarca iz Pramac Ducatija, dok je treće mjesto osvojio Australac Jack Miller na Ducatiju, iskoristivši pogrešku Aleixa Espargara nekoliko krugova prije kraja.

Osim pobjede Quartarara, utrku je obilježio i kiks Francesca Bagnaije, koji je imao ‘pole position’. Talijan je u trećem krugu, dok se borio s Francuzom za vodstvo, izgubio kontrolu nad motorom, pao i tako po četvrti put ove sezone ostao bez bodova.


Na samom startu Quartararo je izbio na čelo ispred Bagnaije i njih su se dvojica u drugom krugu nekoliko puta smjenjivali na prvoj poziciji. Quartararo je izašao kao pobjednik iz tog okršaja, nakon čega je Bagnaia samo krug kasnije izletio sa staze. Od tog je trenutka Francuza pratio njegov sunarodnjak Zarco, ali ga nije uspio ugroziti.

Iza njihovih leđa vodila se velika borba za treće mjesto. Dugo se činilo kako će ono pripasti Espargaru ili Vinalesu, međutim potonji je zbog kvara morao u boks, dok je Espargaro u završnici utrke pogriješio i tako je posljednje mjesto na postolju pripalo Milleru.

Dalje u poretku, od petog do desetog mjesta, smjestili su se Marini, Martin, Binder, Di Giannantonio, Oliveira i Bastianini.


Na polovici prvenstva Quartararo ima 172 boda na vrhu poretka, slijedi A. Espargaro sa 138 te Zarco sa 111. Bagnaia je poslije novog odustajanja pao na šestu poziciju i ostao na 81 bodu, čime je praktički uništio eventualnu nadu u osvajanje svjetske titule.

Ranije tijekom dana, na utrkama Moto2 i Moto3 slavili su španjolski vozači.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.