x

Objavljena lista želja

Džeko nije jedini: Poznato koga Antonio Conte želi dovesti u Inter

Inter je uspio da zaustavi dominaciju Juventusa koja je trajala čak devet godina, te je osvojio Scudetto.

Antonio Conte je vodio Inter do titule prvaka Italije koju je ovaj klub osvojio nakon 11 godina. Inter je odigrao jako dobru sezonu, ali mora se priznati da su do Scudetta stigli i zahvaljujući veoma lošem izdanju Juventusa u ovoj sezoni.

Conte je ove sezone često bio na udaru javnosti zbog lošeg izdanja u Ligi prvaka, ali i defanzivnoj igri Intera. Neko vrijeme se špekulisalo čak da će dobiti otkaz, ali od toga nije bilo ništa.

Iskusni stručnjak na kraju je svima pokazao o kakvom treneru se radi i uspio je da s Interom dođe do titule prvaka Italije. Time je završio i nevjerovatnu dominaciju Juventusa koji je osvojio devet uzastopnih Scudetta.

Iako sezona na Apeninima još uvijek nije završena u javnosti se već špekuliše o transferima koji bi se mogli desiti ovog ljeta. Inter je uspio da dođe do Scudetta, a sigurno je da će pred Conteom sada biti dosta teži posao.


Očekuje se da će Inter naredne sezone pokušati napraviti i dobar rezultat u Ligi prvaka, a jasno je da će zbog toga Conte morati napraviti neke promjene u igračkom kadru.

La Gazzetta dello Sport objavila je danas listu fudbalera koje će Inter pokušati dovesti ovog ljeta. To su sve igrači koje Conte pomno prati i volio bi ih imati u svom rosteru za narednu sezonu.

Ono što je sigurno nama najinteresantnije jeste da je tu ime i Edina Džeke. Dijamant je već nekoliko godina na meti Intera i bio je blizu prelaska u ovaj klub, ali na kraju do toga nije došlo.

No, Gazzette dello Sport piše da je Džeko ponovo na listi želja Contea koji vidi bh. napadača kao rezervnu opciju za Romelua Lukakua. Klub želi da dovede nekog mlađeg napadača, ali Conte želi da to bude Džeko koji ima ogromno iskustvo igranja u Seriji A i Evropi.


Džeko će na ljeto najvjerovatnije napustiti Romu iako ima još ugovor na godinu dana. Inter je prvi klub koji je pokazao veliki interes da dovede Dijamanta na ljeto, a da li će to uspjeti ostaje nam da vidimo.

Pored Džeke na listi želja Intera nalazi se i nekoliko golmana jer Conte nije baš zadovoljan izdanjima Samira Handanovića. Na listi mogućih pojačanja su Marco Silvestri koji brani za Veronu, te golman Udinesea Juan Musso.

Također, na listi mogućih pojačanja još su Marcos Alonso (Chelsea), Emerson Palmeri (Chelsea) i Filip Kostić iz Frankfurta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.