x

Ruše se svi rekordi

Džeko ostavio Mandžukića iza sebe: Dijamant 'Jugosloven' sa najviše golova u Ligi prvaka

Vjerujemo da to već i ptice na grani znaju, ali evo da ponovimo još jednom - Edin Džeko je u sinoćnjem duelu Lige prvaka protiv CSKA Moskve postigao nova dva gola u ovom takmičenju i dostigao nekoliko vrlo zanimljivih uspjeha.

Čim je izašao na teren Džeko je već upisao jedan vrlo lijep jubilej jer mu je to bio 150. nastup za Romu, a nakon što je dva puta zatresao mrežu gostujućeg golmana popeo se na prvo mjesto liste strijelaca Lige šampiona.

Inače, to je za Džeku bio 21. i 22. gol u najjačem klupskom takmičenju Evrope i svijeta čime je izbio sam na prvo mjesto kada su u pitanju fudbaleri sa prostora zemalja bivše Jugoslavije.


Prije jučerašnjih mečeva Džeko je dijelio prvo mjesto sa Marijom Mandžukićem jer su obojica postigla po 20 golova, ali od sinoć je Džeko usamljen na prvoj poziciji.

Bh. Dijamant je u Ligi prvaka nosio dresove tri kluba i upisao ukupno 52 nastupa, odnosno dva manje od hrvatskog napadača koji je također u ovom takmičenju igrao za tri kluba.


Koliko su Džeko i Mandžukić u ovom segmentu ispred ostalih fudbalera s Balkana dovoljno govori podatak da je naredni na ovoj listi, dakle na trećem mjestu, Miralem Pjanić koji ima 11 golova, odnosno 11 i devet manje od pomenutog dvojca.

Obzirom da Džeko i Mandžukić imaju po 32 godine i igraju još uvijek na vrlo visokom nivou, za očekivati je da će odigrati još nekoliko sezona u ovom takmičenju, pa nas vjerovatno do kraja njihovih karijera očekuje zanimljiva borba za nezvanično priznanje najboljeg golgetera Balkana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.