x

Bh. napadač govorio za La Stampu

Džeko otkrio protiv kojeg štopera mu je nateže: Nervira me...

Edin Džeko će u petak, u dresu reprezentacije BiH, odmjeriti snage sa Italijom, selekcijom čije članove uglavnom dobro poznaje iz Serije A.

Pred odlazak na reprezentativno okupljanje, napadač Rome je dao duži intervju za La Stampu.

Govorio je kapiten naše reprezentacije o nizu tema. Tako se dotakao situacije u Romi, ljetošnjih špekulacija o transferu u Inter, selektora Italije Roberta Mancinija s kojim je sarađivao u Manchester Cityju, šansi da se Juventus konačno skine sa trona u Italiji itd.

Jedno od pitanja se odnosilo i na štopera protiv kojeg mu je najteže igrati, kada je Serija A u pitanju. Džeko nije imao previše dilema.

"Chiellini. Na terenu me dosta nervira. Juve je osvojio jako puno zahvaljujući i njemu", poručio je Džeko za La Stampu.

Treba istaći da su se Edin Džeko i Giorgio Chiellini našli na suprotnim stranama i u duelu kvalifikacija za EP odigranom između Italije i BiH u Torinu, u junu ove godine. Džeko je tada uspio postići gol za vodstvo Zmajeva, ali su Azzurri do kraja preokrenuli i slavili sa 2:1.

Inače, iskusnio Giorgio Chiellini je već neko vrijeme van stroja jer se oporavlja od teške povrede ligamenata koljena. Tako publika na Bilinom polju, u petak, neće imati priliku uživo gledati 35-godišnjeg štopera Juventusa u akciji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Volim ovaj tim. Ljudi, izvinjavam se na napretku, upravo sam razgovarao o tim momcima, želim da upoznam vaše, pišite mi ovdje--- http://bosna.lco.jp