x

NAPADAČ O ŠPEKULACIJAMA

Džeko: Umoran sam od priče da idem ovdje ili ondje, mislim samo na Romu

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko oglasio se povodom stalnih špekulacija o mogućem transferu i odlasku iz Rome, poručivši kako je umoran od raznih nagađanja.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH odigrao je odličan meč u pobjedi svoje Rome protiv Debrecena rezultatom 5:2. Iako je ušao u igru tek u drugom dijelu susreta, Džeko je uspio postići dva lijepa pogotka.

Neizbježna tema nakon susreta bio je komentar na transfer špekulacije koje se već nekoliko prijelaznih rokova vežu uz bh. reprezentativca. I sam Džeko tvrdi da je umoran od toga, što je poručio novinarima Sky Sporta neposredno nakon završetka susreta.

"Umoran sam od slušanja toga da Džeko ide ovdje ili ondje. Mislim samo na Romu i ništa drugo", započeo je Džeko razgovor nakon utakmice.


Ako se po jutru dan poznaje, saradnja Džeke i Josea Mourinha bi mogao biti pun pogodak za obje strane, a i bh. reprezentativac je hvalio metode rada proslavljenog Portugalca.

"Mi smo tek na početku. Trenutno, sve ide kako treba i pripreme su vrlo dobre, iako su noge i dalje pomalo teške. Svi smo sretni. Mourinho nas tjera da treniramo jako i uvijek nam traži maksimalno zalaganje", dodao je.


Kapiten Zmajeva je dočekao i meč u dresu Rome, u kojem je igrao pred prisustvom publike.

"Dugo se nismo vidjeli i ostavilo je dobar utisak na nas. Nadamo se da će naredne sezone sve biti kako treba s navijačima na stadionu", zaključio je Džeko.

Podsjetimo, Džeko se vrijedno sprema za posljednju sezonu aktuelnog ugovora s Romom. Špekulacija je bilo mnogo, no čini se kako je bh. napadač sretan nakon dolaska Mourinha i da će ostati u redovima Vučice.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.