x

Roma i Lazio remizirali

Džeko zabio u rimskom derbiju, na Olimpicu završeno neriješeno

Drugi ovosezonski, a ukupno 174. rimski gradski okončan je remijem. Roma i Lazio su odigrali 1:1. 

Današnji Derby della Capitale će još dugo pamtiti ljubitelji bh. fudbala jer su kapiteni rimskih ljutih rivala bili Edin Džeko i Senad Lulić.

Džeko je odigrao veoma dobar meč, zabio je vodeći gol, ali je u nastavku propustio nekoliko dobrih šansi, dok je Lulić svoj posao odradio konkretno uz žuti karton iz drugog dijela.

Vučica je u utakmicu ušla mnogo hrabrije, otvorenije i konkretnije što je rezultiralo vodećim golom u 26. minuti. Strakosha je otišao u prazno, a Džeko je zabio glavom okrenut leđima. Dijamantu je to bio osmi gol u sezoni.


Nebeskoplavi su do izjednačenja stigli osam minuta kasnije. Više sretno nego zasluženo s obzirom da je Pau Lopez napravio veliku grešku kod kornera što je iskoristio Acerbi.

Do kraja prvog poluvremena Roma je mogla povesti, ali je Pellegrinijev šut završio na stativi. Nastavak je počeo novom šansom za Vučicu, ali ovaj put Veretout nije bio precizan. U 51. minuti sudija Calvarese je dosudio penal za Romu, ali je nakon konsultacija s VAR sobom promijenio svoju odluku. Na naredno veliko uzbuđenje čekalo se oko 20 minuta. Ovaj put Strakosha je izašao kao pobjednik u duelu s Džekom nakon što je odlično odbranio šut našeg kapitena. 

I naredne dvije dobre šanse za Romu propustio je kapiten bh. reprezentacije, golman Lazija je u oba navrata bio na mjestu.

Jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu Lazio je propustio u finišu utakmice kada je šut Milinković-Savića otišao pored gola. Na kraju je ostalo 1:1.

Interesantno, po prvi put nakon sezone 1991/1992 oba rimska derbija su okončana neriješenim rezultatom - 1:1.


(Sport Sport)