x

CHALLENGER U OSTRAVI

Džumhur pobijedio Monfisa: Nekadašnji 6. igrač nije imao šanse

Najbolje rangirani bh. teniser nastavlja sa odličnom formom


Damir Džumhur nastavlja sa odličnim predstavama na teniskim terenima. Nakon četvrtfinala na turniru u Banjoj Luci, savladao je i Gael Monfisa (Monfils) u osmini finala ATP Challenger turnira u Ostravi. Rezultat na kraju meča je glasio 2:0 (6:3, 6:4).

Bh. teniser je očigledno digao formu, čemu je dokaz pobijeda nad igračem koji je u karijeri dolazio i do šeste pozicije na ATP listi.

Monfis mu je oduzeo brejk već u prvom gemu meča, što je i potvrdio u svom servis gemu. Međutim, to je bio prekidač da se Džumhur upali i osvoji šest od narednih sedam gemova prvog seta. Džumhur možda nije bolje startao set, ali je po posljednjem odigranom poenu u setu bilo jasno da je zasluženo završio set u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu je nastavio sa odličnom partijom. Odmah po početku seta je oduzeo servis protivniku i tu prednost držao do osmog gema. Tada je Monfis napravio brejk, ali Francuz nije bio dovoljno koncetrisan pa je Džumhur odmah napravio ribrejk. U posljednjem gemu je servirao bez problema i tako osigurao prolazak u narednu rundu.

Džumhur će u četvrtfinalu Ostrave igrati protiv Japanca Šintara Močizukija (Shintaro Mochizuki), 222. igrača svijeta, što bi mogla biti šansa za novi odličan rezultat.


Izvoravaz.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.