x

Kukuškin savladan nakon velike borbe

Džumhur preživio četiri meč lopte i plasirao se u 2. kolo Marseillea

Prvo kolo ATP turnira u Marseilleu zamalo je bilo kobno za Damira Džumhura, koji se propisno namučio na svojoj prvoj prepreci. Naš najbolji teniser je igrao protiv Mikaila Kukuškina, 89. igrača svijeta, kojeg je nakon velike drame i preokreta savladao sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:1).

U prvom setu su oba tenisera bila i više nego sigurna na svoj servis. Kukuškin Džumhuru nije dozvolio niti jednu brejk loptu, a Kazahstanac je imao tri i to sve tri u petom gemu u kojem je imao 00:40. To je za Džumhura bio najdramatičniji trenutak prvog seta, ali se uspio vratiti, osvojiti gem i povesti sa 3:2.

Pobjednika prvog seta rješavao je tie-break, u kojem su i Kukuškin i Džumhur bili mnogo bolji na protivnički servis. U tim okolnostima se bolje snašao Kazahstanac, koji je slavio sa 8:6 i poveo u setovima sa 1:0.

Džumhur dobro otvara drugi set u kojem, zahvaljujući brejku u trećem gemu, stiže do vodstva od 3:1, a kasnije i 4:2. Nakon toga je uslijedio period bolje Kukuškinove igre, pa je Kazahstanac preokrenuo na 5:4 i potom u desetom gemu propustio čak četiri meč lopte. Džumhur se nije predavao, uspio je poravnati na 5:5 i potom napraviti brejk.

Servirao je Damir za poravnanje u setovima, ali Kukuškin je napravio ribrejk. I u drugom setu se igrao tie-break, s tim što je ovoga puta Džumhur bio uspješniji. Naš teniser je iskoristio drugu set loptu i slavio sa 7:3 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Džumhur furiozno otvara treći set u kojem s lakoćom dolazi do 3:0 i najavljuje veliki preokret. Potom Kukuškin smanjuje na 3:1, ali raspoloženi Džumhur do kraja meča osvaja tri preostala gema, koristi drugu meč loptu za 6:1 i dolazi do velike pobjede.

U drugom kolu Marseillea će Džumhur igrati sa pobjednikom duela Fabbiano - Auger-Aliassime. Vrijedi istaći da je naš teniser postavljen za sedmog nosioca turnira.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.