x

Pobjeda protiv 1023. tenisera svijeta

Džumhur u osmini finala Challengera u Bendigu

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u osminu finala Challengera u australijskom Bendigu i to nakon što je rano jutros po bh. vremenu pobijedio domaćeg tenisera Danea Sweenyja sa 2:0 u setovima. 

Džumhur danas zaista na papiru nije imao teškog rivala obzirom da je Sweeny tek 1023. teniser svjeta, ali na kraju je pružio dostojan otpor igraču iz Top 100.

Džumhur se dobro namučio u prvom setu i taj period igre je dobio tek nakon taj brejka, a na kraju je bilo 8:6. U drugom periodu viđen je samo jedan gem kojeg je dobio igrač koji servira. To je uspio napraviti Džumhur u drugom gemu a sve prije i poslije toga bili su brejkovi pa je Damir na kraju savio sa 6:3.

Džumhur će u osmini finala imati nešto težeg protivnika, Yosukea Watanukija koji je 262. igrač svijeta. Taj susret je na rasporedu u noći između utorka i srijede od 03.00 sati.

Inače, Damir je na ovom turniru 5. nosilac a prvi je bio Marton Fucsovics, 66. teniser svijeta, koji je eliminisan već u prvom susretu od Andree Vavassorija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.