x

Partizanu bod protiv Alkmaara

Edin Džeko strijelac u pobjedi Rome, Greenwood spasio Manchester United velike blamaže

Fudbaleri Rome večeras su na svom terenu pobijedili Basaksehir sa 4:0 u utakmici prvog kola grupne faze Evropske lige.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli nešto lepršav fudbal na Olimpicu, ali je Roma nekako uspjela da dođe do vodstva. To se desilo u 42. minuti kada je Spinazzola ubacio sa desne strane, a autogol postiže Caicara za 1:0.

Roma je mnogo bolje igrala u drugom poluvremenu. Edin Džeko je na samom početku imao dvije odlične šanse, ali je golman Basaksehira uspio da odbrani udarce bh. napadača.

No, Džeko je u 58. minuti uspio da dođe do gola. Zaniolo je napravio slalom u odbrani gostiju i asistirao za Džeku koji pogađa lagano za 2:0 i veliko slavlje na Olimpicu.

Džeko nije ostao dužan Zaniolu i vratio mu je asistenciju. Nakon sjajne akcije u 71. minuti bh. kapiten je uposlio mladog igrača Rome koji sjajno pogađa za 3:0. Konačnih 4:0 u sudijskoj nadoknadi postavio je Justin Kluivert.


U istoj grupi najveću senzaciju dana priredio je austrijski Wolfsberger koji je kao gost sa 4:0 savladao Borussiju Monchengladbach. Ovo je za ovaj tim bila prva evropska utakmica u historiji.

Dosta uzbuđenja bilo je i u grupi L. Partizan je pred 20.000 djece na svom terenu odigrao 2:2 protiv AZ Alkmaara. Holanđani su poveli golo Stengsa u 13. minuti, ali beogradski tim je došao do preokreta.

Na scenu je s dva gola stupio Natcho i donio Partizanu vodstvo od 2:1. Međutim, AZ je u 67. minuti uspio da dođe do remija kada je na 2:2 izjednačio Boadu.

U istoj grupi igrali su na Old Traffordu Manchester United i Astana. Engleski klub je uz dosta muke pobijedio sa 1:0, a jedini gol na ovoj utakmici postigao je Greenwood u 73. minuti utakmice.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.