x

Edin Talović promovirao svoj prvi singl i spot!

Edin je jučer u prostorijama hotela Hollywood promovirao svoj prvi spot za pjesmu - COK UZAKLARDA (Jako daleko) na Turskom jeziku, koji je uradio sa provjerenom ekipom Hayat produkcije , a za koju je on napisao tekst i muziku, a Eldin Huseinbegović aranžman. Edin Talović najmlađi je kantautor u našoj zemlji i regiji. Sa samo devet godina počeo je pisati pjesme i muziku, ići na takmičenja širom svijeta, i biti ambasador svoga grada i svoje zemlje. Za sva takmičenja je napisao tekst i muziku, a u svojoj biografiji ima preko šezdeset pjesama na Bosanskom, Engleskom i Turskom jeziku. Završio je nižu muzičku i baletsku školu Novo Sarajevo. Svira gitaru, bubnjeve i klavir.

Hotel Hollywood

Ul. Dr. Mustafe Pintola 23 Ilidža

033 773 100

Idol je omladine, kako u BiH tako i širom svijeta, a na svojim internet stranicama ima hiljade obožavatelja. Pjevao je na stadionima koji okupljaju preko pedeset hiljada ljudi, a milioni su pratili njegove nastupe.

Dobivao je pohvale i čestitke od: pisaca, novinara, umjetnika, muzičkih kritičara, sportista, običnih ljudi.

Odličan je učenik trećeg razreda Tursko-Bosanskog koledža, čiji je stipendista, a u slobodno vrijeme bavi se raznim vrstama sporta, što daje ukupan dojam o njegovom karakteru i ličnosti, i kao takav, osim muzike i kulture, na najbolji način promoviše sport i njegove vrijednosti.

Član je humanitarne otvorene mreže, i učestvovao je na mnogim humanitarnim koncertima širom BiH.

Dobitnik je i osvajač velikog broja medalja, diploma i pohvala na OPŠTINSKOM, KANTONALNOM, FEDERALNOM, MEĐUNARODNOM i SVIJETSKOM takmičenju u pjevanju i sviranju. Kao solisata u mlađoj konkurenciji do 17 godina, Edin je u kontinuitetu 2007 – 2013., godina, predstavljao BiH i svoj GRAD SARAJEVO u najboljem svijetlu, i uvijek se vraćao sa nekom od nagrada.

DOBITNIK JE NAGRADE GRADA SARAJEVA „SARAJEVSKA PAHULJICA“.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.