x

Četiri susreta

Efikasna noć na NBA parketima, pobjede Oklahome, Golden Statea i Denvera

Ekipa Golden Statea slavila je na domaćem terenu protiv Minnesote rezultatom 126:113, a važnu pobjedu upisao je i Denver koji je na svom parketu bio bolji od New Yorka rezultatom 130:118.

Warriorsi su bolje otvorili meč i već u prvoj četvrtini postižu 38 poena, a do poluvremena dodali su još 36. Srećom po Timberwolvese, prvo poluvrijeme u Oracle Areni bili su izuzetno raspoloženi, pa je Golden State nakon prve 24 minute imao prednost od 12 poena razlike (74:62).

Početkom treće četvrtine Minnesota je smanjila prednost domaće ekipe na pet poena prednosti, ali Warriorsi brzo vraćaju stečenu prednost. Posljednji pokušaj da Timberwolvesi ugroze pobjedu Golden Statea bio je pred sam kraj utakmice kada su stigli na šest poena razlike (117:111), ali s dvije "trice" Curry i ekipa još jednom su pokazali zbog čega su trenutno najjača ekipa u NBA-u.

Trojac Golden Statea Durant, Thompson i Curry odigrali su sjajan meč. Kevin je postigao 28 poena, Klay i Stephen po 25. U redovima Minnesote, Towns je postigao 31 poen. 

Ekipa Denvera na svom terenu slavila je protiv New Yorka rezultatom 130:118, dok je Sacramento u gostima slavio protiv Miamija rezultatom 89:88. Domaću pobjedu upisala je i ekipa Oklahome koja je u Chesapeake Energy Areni savladala Washington rezultatom 121:112.

Thundere je do pobjede nosio sjajni Russel Westbrook koji je postigao 46 poena, a pratio ga je Beal iz protivničke ekipe koji je postigao 41 poen.


Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.