x

Ekološka akcija `Let`s do it` u Tuzli !

Najveća ekološka akcija „Let`s do it – očistimo zemlju za jedan dan“ u subotu 18. maja doživjela je svoj sretni završetak za 2013. godinu. I ovogodišnjom akcijom građani Tuzle dokazali su da se znaju brinuti za svoju okolinu te da će se svim silama boriti za ljepšu i čišću zajednicu. U prilog tome ide da brojnost volontera - čak njih 800 učestvovalo je u jučerašnjoj Let`s do it akciji. 

Ovoga puta pred organizacijski tim Let`s do it Tuzla postavljen je još veći veći zadatak. Cilj je bio probuditi što veći broj građana koji će u jednom danu živjeti isti eko duh – duh zajednice. 
Ovi mladi ljudi entuzijastično, afirmativno i ekstremno krenuli su zajedničkim snagama u borbu protiv ilegalnih deponija na području općine Tuzla. Pokazatelj da je cilj ispunjen i da je rad ovog mladog tima opravdan, ide analiza da je u akciji učestvovalo 800 volontera koji su prikupili 5000 vreća otpada. 

- „Urađeno je zaista mnogo toga, mapirane su postojeće ilegalne deponije, kreirana je zanimljiva promotivna kampanja, obilježeni su značajni ekološki datum i putem najpristupačnijih načina razvili smo saradnju sa našim građanima koji su danas zajedno sa našim volonterima radili u duhu našeg projekta“, kazao je Amar Kavgić, koordinator Let`s do it tima Tuzla. 

Let`s do it tim Tuzla za kraj ovogodišnje akcije svim građanima koji su učestvovali u projektu upućuje veliku zahvalnost. Veliko hvala ide i na adresu Općine Tuzla, koja je bila velika podrška ovim mladim ljudima.  Hvala i svim ostalim privrednim subjektima i fizičkim licima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovogodišnjeg projekta Let`s do it – očistimo zemlju za jedan dan.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.