x

EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST KĆERKE MIKIJA JEVREMOVIĆA: Moj otac je umro pateći za bivšom ženom Sonjom!

Kćerka legendarnog, nažalost sada već pokojnog pjevača Mikija Jevremovića gostovala je u emisiji "Ko vam dade termin" kod Nenada Škundrića i Zorane. Voditelji su uspjeli da opuste Jelenu koja se prijatno osjećala u studiju, pa je sa suznim očima prvi put javno pričala o nekim stvarima koje su vezane za njen život.


- Knjigu sam pisala prije nesreće koju sam doživjela u braku, jer do tad ja sam živjela bajku. Pišući roman prolazila sam kroz trenutke histeričnog plača, do histeričnog smijeha, i svakako je najveći udarac u mom životu bio nemili događaj koji je sam doživjela sa bivšim suprugom Peđom i nastavila dalje sa pričom,

- Moj tata je imao običaj da kaže da sam ja buntovnik bez razloga, ali je umio i vrlo često možda si i sa razlogom. Bila sam neko ko je radio stvari i sebe iscrpljivao do samog kraja. Dolazila sam do krvavih koljena. Da se metaforički izrazim. Uvijek sam druge stavljala ispred sebe, sama sebi nisam bila važna. Izlazila sam mnogo, bježala sam ni sama ne znam od čega, pila sam, družila sam se sa barabama i kao takva sam bila omiljena u društvu. Umjela sam da se popnem i na sto. Sav honorar sam potrošila na muzičare, nikada nisam imala štek. Onda od tih istih muzičara koji su mi svirali cijelu noć pozajmim eventualno hiljadu dinara kako bih se vratila kući.

Onda se dotakla ljubavi uzmeđu svog pokojnog oca i njegove bivše supruge:

- Ja sam bila očevidac kada je on pisao svoju posljednju pjesmu. Bila sam tu njemu iza leđa, on se tad nije osvrtao jer je bio u zanosu. I to je pjesma koju je najviše pisao. On je tu pjesmu radio dugo, jer kao da je to bilo njegovo pozdravljanje sa mojom majkom. On je umro pateći za Sonjom i nikada to nije priznao, ali ja sam to dobro vidjela. Ako ga je neko u dušu poznavao to sam bila ja.

Oni nisu bili u dobrim odnosima poslije razvoda, ali su se nekoliko mjeseci prije njegove smrti na maminu ideju našli u restoranu koji smo ranije porodično posjećivali. Tada su oprostili jedno drugome sve i do posljednjeg dana, praktično do njegove smrte su bili sjajni, možda u boljim odnosima nego za 25 godina braka.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.