x

nagovještaj iz kompanije

Električni coupe Genesis Essentia bi mogao stići 2021. godine

Koncepti dolaze i odlaze, neki su uzbudljiviji od drugih, a mnogi od njih odu u zaborav. No, to ne važi za prelijepi električni coupe Essentia koji je predstavljen na prošlogodišnjem Sajmu automobila u New Yorku.

U intervjuu na ovogodišnjem njujorškom sajmu šef Genesisa je nagovijestio dolazak produkcijske verzije modela Genesis. Govoreći za australski magazin Motoring, Manfred Fitzgerald je rekao da nećemo morati dugo čekati na detalje o Genesisovom električnom automobilu koji će se naći u prodaji 2021. godine. Odbio je precizno reći o kojem se automobilu radi, no na pitanja novinara je odgovorio da se ne radi o aktuelnom konceptu Mint.

Ove godine će se na južnokorejskom tržištu pojaviti SUV model GV80, a Fitzgerald je najavio da će sljedeći produkcijski automobil koristiti platformu namijenjenu isključivo električnim automobilima. Stoga je automobil o kojem je pričao najvjerovatnije Essentia.

O coupeu se malo zna, ali je poznato da koncept ima električne motore te da od 0 do 100 km ubrzava za tri sekunde. Šef dizajna Peter Schreyer je kazao da leptir vrata neće biti dio produkcijskog automobila.

Ako zaista dobije "zeleno svjetlo", Essentia neće biti jeftin automobil, nego najskuplji u dosadašnjoj historiji kompanije. Također, broj proizvedenih primjeraka će biti ograničen.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.