x

Elektrifikacija ili penzija: Šta čeka Porsche 911?

Najpoznatiji model kompanije iz Štutgarta proizvodi se bez prekida još od 1964. godine, a neminovna elektrifikacija automobilske industrije dovodi nas do toga da se zapitamo kakva je budućnost 911-ice.

Modele Cayenne, Macan, pa i Panameru, neće biti teško jednog dana elektrifikovati, ali veliko je pitanje šta Porsche planira sa modelom 911, piše Nova.

Na internetu se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju špijunski snimci redizajnirane verzije Porsche-a 911.

Sve verzije, kupe, kabriolet, čak i Turbo verzija, viđene su tokom finalnih testiranja. Snimljena je i Safari verzija, a reč je o izdignutoj verziji sa off road ojačanjima i 4×4 pogonom, prvenstveno namenjena užitku van asfalta.


Ono što je samo nezvanično najavljeno je to da će prilične izmjen doživjeti i kokpit. Naravno, uređenje će ići u daljem procesu digitalizacije.

Instrumenti su do sada imali atraktivan analogni obrtomer okružen ekranima koji smuliraju analogne pokazivače, naravno sa opcijom izbora prikaza najrazličitijih informacija. Očekuje se da instrumenti budu potpuno digitalizovani.

Nema nikakvih najava po pitanju motora, a tu se očekuju manje izmjene, možda u blagoj rekalibraciji i manjem povećanju snage i obrtnog momenta. Ono što se očekuje je to da će kroz redizajn Porscheovi stručnjaci nekako u postojeću platformu upakovati i hibridni pogon. E, to je već novost. Štaviše, to neće biti neki hibrid tek tako radi fore, već će hibridni 911 biti snažniji i od Turbo verzije. Slično kao i kod modela Panamera.


Sve ovo navodi na razmišljanje – šta Porsche planira sa modelom 911? Sa modelima Cayenne, Macan će biti lako. Kupcima u jednom trenutku vjervatno neće biti teško objasniti kako je Cayenne sada isključivo električni model. Isto važi i za model Macan, a ni Panameru neće biti teško “prevesti na struju”, samo da se ona koncepcijski u ponudi modela odvoji od Taycan-a.

A šta raditi sa legendom? Kakva sudbina čeka 911-icu i kada i na koji način ovaj model može postati električni?


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.