x

Elitni trkači ‘Vitalia Banjalučke desetke’ stigli u Banjaluku!

Festivala zabave i sporta ‘Run&More Park’, otvoren je  takmičenjem trkača u Kup trci na 1200 metara na trim stazi u parku ‘Mladen Stojanović’. U ženskoj konkurenciji pobjedu na 1200 metara ostvarila je Aleksandra Roljić, dok je u muškoj konkurenciji najbolji rezultat imao Stefan Ćuković.  

Nešto iza 17 časova u Banjaluku su počeli da pristižu i elitni trkači, kojima je dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu poželio i Goran Ćorić, direktor Support marketing centra i jedan od organizatora festivala ‘Run&More Park’.

‘Zahvalio bih se trkačima koji su svojim dolaskom u Banjaluku prvenstveno podržali humanitarnu stranu ove priče, i na taj način pokazali da su zaista ljudi koji šire ljubav i pozitivnu energiju. Želim im puno sreće sutra na stazi, rekao je Ćorić.

U Banjaluku su došle promoterke ‘Vitalia Banjalučke desetke’ Jolanda Čeplak i Snežana Pajkić-Jolović, koje su svojim rezultatima obilježile evropsku i svjetsku atletiku, ali i više od 20 najboljih regionalnih trkača među kojima su: Olivera Jevtić, Stenli Kipruto, Kristijan Stošić, Bojana Bjeljac, Lucia Kimani i mnogi drugi.


Na samom staru prvi ‘Run&More Park’ festival pokazao je da zaista nudi mnogo više. Banjalučani su prvog dana trčali ‘Nektar Fun Run’, a ovaj put staza je vodila kroz Gradski stadion, gdje su protrčali kako bi pružili podršku fudbalerima Borca pred utakmicu sa Rudarom.

Ovaj put 'Run&More' tim pripremio je stazu na 50m za vrlo neobične i simpatične trkače, održane su trka u vrećama i balon trka za parove, dok su oni koji vrijedno treniraju u parku 'Mladen Stojanović' u zabavnim takmičenjima pokazali rezultate svog rada i osvojili vrijedne nagrade.

Učesnici festivala ovog septembra pokazaće I zajedništvo u humanitarnom dijelu festivala koji nosi naziv "Trčimo za one koji to ne mogu". Od svake uplaćene kotizacije na ponuđenjim trkama u okviru festivala, 1KM ide u fond za korisnike Servis centra 'Dajte nam šansu-Zvjezdice' i Dnevnog centra za lica sa autizmom “Djeca svjetlosti”.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.