x

pustila suze

Emotivan prizor: Uplakana supruga Tome Zdravkovića pala u zagrljaj Milana Marića!

Danas, 30. septembra, na Centralnom groblju u Beogradu obilježilo se 30 godina od smrti velikog Tome Zdravkovića.

Njegova četvrta supruga Gordana, sa kojom je i bio do kraja svog života, a koja inače živi u Kanadi, prva je stigla na pomen.

Ona je poljubila i pomilovala Tominu sliku, a kada je na pomen stigao Milan Marić, koji je u filmu "Toma" maestralno odigrao pokojnog umjetnika, Goca se rasplakala.


Foto: Telegraf.rs

Zagrlili su se i tako su stajali čitav minut, nakon čega ju je on pomilovao po glavi.

Na pomen su stigli Dragan Bjelogrlić, Aco Pejović, Željko Joksimović, menadžer Bane Obradović koji je održao govor, kao i Hasan Dudić, koji je imao čast da se mnogo puta druži sa njim.


- Od 1972. datira naše prijateljstvo. Imao sam od koga šta da naučim. Bio je velike duše i srca, ponosan sam što sam imao šansu da radim sa njim i da me savjetuje. Vidio je kako ja pišem pjesme, odvojio me je na stranu i kaže: "Kad pišeš pjesmu, mora da ima temu, da ima vrijednost, a refren mora da ti bude ubitačan". On me je savjetovao kako da radim... Nisam došao da bih se slikao, došao sam jer ga volim i dolaziću dok sam živ - rekao je Hasan Dudić za Telegraf Jetset.


- Jedno 50, 100 puta smo zore čekali on, Šaban, Kvaka... U Skoplju smo se jednom toliko ponapijali, da je Minimaks mene poslao da vodim program, dok on ne dođe sebi (smijeh) - prisjetio se Dudić.

- Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogla da vjerujem koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako. Nisam znala da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije interesovala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on htio emociju. Da sazna šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica... toliko podsjećaju na Tomu da je to nevjerovatno - rekla je Gordana prije nekoliko dana gostujući na K1.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.