x

Enes Begović fenomenalnim koncertom promovisao novi album! (GALERIJA)

Publika u Studiju N BHRT-a sinoć je uživala u sjajnom koncertu poznatog estradnog umjetnika Enesa Begovića koji je održan povodom promocije izdavanja njegovog novog albuma naziva “19”.

U 19 časova je u zgradi BHRT-a napravljeno druženje sa novinarima kojima su predstavljeni album te sve relevantne informacije o navedenom.

Begović je jedan od najistaknutijih bh. interpretatora narodne muzike. Napisao je svoj prvi album 1985. Njegov prvi hit “Bosanac” je i danas jedna od njegovih naslušanijih pjesama koja je do sada prodata u 500.000 primjeraka. U svojoj karijeri je snimio 14 albuma i 3 kompilacijska albuma – ukupno skoro 200 kompozicija.


Enes je u 20 sati koncert započeo pjesmom „Ako ipak dođeš da me vidiš“ a sjajan nastup završio je poznatom hitom „Bosanac“.

Begovićev gost bio je mladi i perspektivni Fatmir Sulejmani koji je svojim nastupom dao doprinos večeri a gost iznenađenja bio je velika legenda Halid Bešlić. Bio je to emotivni i vanserijski nastup Enesa Begovića kojeg je pratio veliki orkestar Muzičke produkcije BHRT.

Koncert se mogao pratiti u direktnom prenosu preko BH Radija 1 i putem Live YouTube linka na kanalu Muzičke produkcije BHRT.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.