x

"Bacili" 100 milona funti

Englezi pišu o nevjerovatnim promašajima Evertona, a među njima i Muhamed Bešić

Everton je prošle sedmice potvrdio da će nekoliko fudbalera napustiti klub i da s njima neće biti produžena saradnja.

Klub s Goodisona odlučio je napraviti "čistku" pred novu sezonu, te je nekim igračima već dato do znanja da s njima neće biti produženi ugovori ovog ljeta.

Na ovoj listi nalazi se i bh. reprezentativac Muhamed Bešić koji će ovog ljeta kao slobodan igrač napustiti Everton. Bešić je cijelu sezonu bio van sastava Evertona, te mu Carlo Ancelotti nije dao šansu za igru.

Bilo je jasno da Bešić neće dobiti novi ugovor u engleskom klubu, ali nije jedini koji će bez obeštećenja napustiti Everton ovog ljeta.


Naime, na listi "otpisanih" nalaze se još Theo Walcott, Yannick Bolasie i Joshua King koji su svojevremeno stigli kao velika pojačanja na Goodison.

Pored njih prethodnih sezona Everton je trošio veliki novac na pojačanja, ali većina igrača su bila promašaj.

Engleski mediji istražili su transfer politiku Evertona iz prethodnih sezona koja im nije donijela ništa specijalno. Klub je trošio na pojačanja veliki novac, ali još uvijek nisu uspjeli da naprave iskorak u Premiershipu.


Naime, Everton je potrošio ukupno 103.7 milion funti na dovođenje Walcotta, Bolasieja, Bešića, Williamsa, Kinga, Niassea i Schneiderlina, a na kraju su uspjeli da vrate samo dva miliona funti jer su skoro svi otišli iz kluba bez obeštećenja.

Sigurno je da će Bešić imati ponuda za nastavak karijere, a prethodnih sedmica špekulisalo se da bi se mogao vratiti u Mađarsku i ponovo nastupati u dresu Ferencvaroša.

Bešić je upravo iz Ferencvaroša na ljeto 2014. godine prešao u Everton za skoro pet miliona eura nakon odličnog nastupa u dresu bh. reprezentacije na Mundijalu u Brazilu.

Tokom boravka u Evertonu naš reprezentativac je igrao na posudbama u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.