x

Benzema u centru pažnje

Englezi u čudu: Nije jeo ni pio cijeli dan, iftario 13 minuta pred meč, a onda je srušio Chelsea

Napadač Real Madrida, Karim Benzema, odigrao je sinoć nevjerovatnu utakmicu protiv Chelseaja.

Kraljevi su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka uspjeli da dođu do pobjede od 3:1 na Stamford Bridgeu i ostvare odličan rezultat pred revanš utakmicu koja se narednog utorka igra u Madridu.

Real je na krilima nevjerovatnog Benzeme slavio sa 3:1, a francuski napadač je zabio sinoć hat-trick i još jednom pokazao da igra u zaista nevjerovatnoj formi.


Benzema je najzaslužniji što je Real uopšte došao u četvrtfinala jer je i u revanšu protiv PSG-a zabio hat-trick i odveo je Kraljeve dalje. Za Francuza je ovo bio drugi hat-trick zaredom u Ligi prvaka što je zaista impresivno.

Engleski mediji jutros bruje o nevjerovatnom Benzemi koji je ove sezone na 36 mečeva za Real Madrid zabio čak 37 golova i pokazao zbog čega je prva zvijezda najtrofejnijeg evropskog kluba.


Međutim, pored igre na terenu engleski mediji su u šoku jer je Benzema jučer postio cijeli dan, a onda je bez problema srušio prvaka Evrope.

Poznato je da je Benzema itekako posvećen vjeri islamu i da posti svaki ramazan, a tako je i ove godine. Englezi su u čudu kako Benzema jučer nije ništa ni jeo ni pio cijeli dan, a potom je odigrao takvu jednu utakmicu.

"Benzema je iftario tek 13 minuta prije početka utakmice, a onda je izašao na teren i zabio hat-trick na Stamford Bridgeu.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.