x

Epilog vršnjačkog nasilja u Barajevu: Direktoru srednje škole prijeti smjena, nije odmah prijavio šamaranje!

Direktoru Srednje škole Barajevo Dobrivoju Jeliću prijeti smena s tog mjesta poslije vršnjačkog nasilja koje se desilo u dvorištu te škole, a o kojem on nije obavijestio nadležne dva dana, saznaje Kurir.

Prema našim informacijama iz odlično obaviještenih krugova bliskih Ministarstvu prosvjete, nadležni su već u tu školu poslali tim za nasilje, a u slučaj se uključio i pomoćnik ministra za srednje obrazovanje.

- Već je ustanovljeno da je direktor škole u Barajevu Dobrivoje Jelić dva dana prikrivao nasilje, kao i da škola ne posjeduje takozvani tim za nasilje. Takođe, nadležni koji su razgovarali sa direktorom škole rekli su da je „on bio u stanju koje liči na pripito“. Zbog svega toga direktor će najvjerovatnije biti smijenjen - navodi naš izvor i dodaje da nasilnim učenicama prijeti isključe iz škole pošto se na internetu pojavio snimak na kome se vidi kako se dvije djevojčice (14) u dvorištu Srednje škole u Barajevu iživljavaju nad trećom djevojčicom i udaraju joj šamare. Navodno je sukob nastao jer je, kako na snimku tvrde, žrtva pričala kako je „djevojčica u crnoj majici ku*va“.


Inače, juče se oglasila se i majka maltretirane djevojčice, koja je priznala medijima da snimak nije mogla da gleda jer joj je, kako kaže, suviše teško.

- Na snimku je moje dijete. Ne mogu vam opisati kako se osjećamo i koliko je sve ovo teško. Snimak nisam mogla da odgledam i neću moći. Preteško je - rekla je potresena majka i zahvaljuje svima koji su osudili nasilje i stali u odbranu njenog djeteta.

- Zahvalna sam svima koji su ovo objavili da se konačno stane na put vršnjačkom nasilju, a posebno policiji, koja je u kratkom periodu reagovala. Svi su zgroženi snimkom, i nasilnici će biti kažnjeni kako zaslužuju - poručila je ona.


Na tom posljednjem snimku vršnjačkog nasilja primjećuje se da vršnjaci nisu reagovali dok se djevojčica tresla i plakala, što je, kako slučaj vidi psiholog Aleksandra Janković, posljedica prevelike izloženosti djece scenama nasilja na internetu, televiziji...

- Ona to usvajaju kao model ponašanja i onda nastane problem - prag tolerancije je snižen, nervoza je izraženija, a tako dolazi do ishitrenog sukoba - istakla je Jankovićeva i dodala da roditelji moraju biti primjer svojoj djeci i naučiti ih pravilnom ponašanju. Takođe, vratiti se onoj staroj „pametniji popušta“.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.