x

"promatramo paniku u Evropi zbog rusko-ukrajinske krize"

Erdogan: Evropa je u panici zbog rata u Ukrajini!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je jučer da je Evropa u panici zbog sukoba u Ukrajini, prenosi ruska agencija TASS.

"U vrijeme kada se naša zemlja već 11 godina uspješno nosi s ilegalnom migracijom iz Sirije, promatramo paniku u Evropi zbog rusko-ukrajinske krize. Molimo se za brzi izlazak svijeta iz ovog kritičnog razdoblja koje doživljava", rekao je Erdogan na kongresu svoje stranke.


Turska protiv ulaska Švedske i Finske u NATO

Turska se žestoko protivi ulasku Finske i Švedske u NATO.

Erdogan je prije desetak dana izjavio da Ankara ne može reći "da" zemljama koje ulaze u NATO, a "podržavaju terorizam".

"Sve dok je Tayyip Erdogan na čelu Republike Turske, definitivno ne možemo reći 'da' zemljama koje ulaze u NATO, a podupiru terorizam", rečeno je novinarima.


Turska je osporila podnošenje službenih zahtjeva Švedske i Finske za ulazak u NATO, tvrdeći da obje zemlje skrivaju ljude povezane s militantnim skupinama poput Kurdistanske radničke stranke (PKK) i ostalih koje smatra terorističkim, ali i zbog toga što su zaustavile izvoz oružja u Ankaru 2019.


"Nisu ni pošteni ni iskreni. Ne možemo ponoviti pogrešku iz prošlosti kada su posrijedi zemlje koje prihvaćaju i hrane takve teroriste u NATO-u, a znamo da se radi o sigurnosnoj organizaciji", rekao je turski predsjednik.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.