x

Ermin Redžić Bubi: Na sceni se osjećam najljepše!

Ermin Redžić Bubi je mladi talentirani pjevač koji je široj javnosti postao poznat putem takmičenja na Obn televiziji, pod nazivom ``Obn Music Talents``. Naš portal ekskluziva.ba je uradio intervju s ovim mladim, simpatičnim dečkom.

1. Ko je Ermin Redžić Bubi?
Ermin Redžić Bubi je muzičar, kantautor i diplomirani ekonomista.
2. Široj javnosti si postao poznat nakon učešća na Obn-talentima, zbog čega si se prijavio?
Bio sam u srednjoj školi, s društvom sam uvijek svirao i pjevao uz gitaru. U tom periodu sam se prijavio na Obn Music Talents, tada najveći muzički show na prostorima bivše Jugoslavije. Tada se moj život totalno promijenio, jer sam se i prijavio na nagovor kolega, koji znaju da je muzika moj život, da volim scenu i da se tu osjećam najljepše.
3. Koliko se tvoj život promijenio nakon toga. Da li ti je prijala velika popularnost?
Život se okrene nenormalnom brzinom, pjevaš pred stotinu ljudi, a odjednom desetine hiljada u velikim dvoranama, dolaze djevojke na vrata da se slikaju, da te upoznaju, da te podrže. To je nešto nevjerovatno, i danas imam pune ladice pisama iz cijele bivše Jugoslavije, jer se show pratio u svim zemljama regiona.
4. Kako danas tvoj život funkcionira, čime se baviš osim pjevanja?
Muzika je uvijek moj život. Sviram, pjevam, nastupam i pišem pjesme, a pored svega toga ekonomija je nešto što me uvijek zanimalo, tome sam usmjerio svoje obrazovanje i završio fakultet.
5. Koliko je danas teško opstati na estradi?
 Pa nije teško na estradi. Lijepo je, muzičari su traženiji nego prije. Zbog toga ima mnogo više muzičara. Teško je onom ko drži visok nivo opstati na tome, a znamo da su takvi rijetki, ali ih ima. Kad pogledate kakva je država, onda na estradi i nije tako loše. Volio bih samo da su naša prava zaštićena, ali eto još nisu onako kako trebaju biti.
6. Jesi li zaljubljen?
Ima ona pjesma od kolege Željka Samardžića: ``Nekada u svakom drugom gradu sam imao poneku ljubav bar`` (smijeh). Imam djevojku naravno, kako ne bih kad su žene tu da nas vole, a i mi njih.
7. Kako bi opisao sebe u tri riječi?
Društven, pošten i nasmijan (ali uvijek).
8. Jesi li ikada bježao o policije?
 Nikada u životu nisam imao problema sa zakonom.
9. Šta trenutno radiš, pripremaš li nove pjesme, album?
Pripremio sam dosta pjesama, imam i mnogo nastupa, a nakon ramazana planiram obići BiH i nastupati u svim gradovima čija me publika često zove da dođem. Moram priznati da mi je taj show mnogo pomogao, jer je to bio bez sumnje možda najjači show tog karaktera koji je imao ekstra pjevače i svi učesnici su bili kompletni, imali su glas, stas i nešto posebno na sebi, zato je publika mnoge lahko zavoljela.
10. Nastavi poslovicu? Neće grom ....
Neće grom u političare (smijeh).
 
ekskluziva.ba
 
Autor: Džana O.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.