x

Klima daleko od idealne

Eskalacije u Manchester Unitedu: Igrači žele da idu, Rangnick frustriran

Čini se da klima u Manchester United nije baš najbolja.

Britanski "Mirror" donosi vijest kako je dosta igrača nezadovoljno trenutnim statusom u Unitedu, ali da stvar bude gore neki su se žalili i na trenerske metode Ralfa Rangnicka.

Prvi koji diže sidro u januaru je Jesse Lingard koji je odlučio da napusti United, a to će jedva dočekati u redovima West Hama koji bi mogao Lingarda potpisati na duži period, jer je pomenuti fudbaler briljirao u redovima Čekićara dok je bio na posudbi iz Uniteda.


Pored Lingarda, nezadovoljni cijelom atmosferom u klubu su i Telles, Van de Beek, Rashford i Diallo.

Ragnicku čini se nije svlačionicu fino postrojio, a navodno igračima je zasmetalo što je Cristiano Ronaldo dobio kapitensku traku protiv Wolverhamptona kao zamjenik Maguiera umjesto nekih od igrača koji su tu duži period. Taj meč Manchester United je izgubio sa 0:1 što je još jedan udarac na cijelu situaciju.


Pomenuti mediji na Ostrvu također piše kako je Rangnick frustriran cijelom situacijom i klimom koja vlada, pa se postavlja i pitanje šta su naredni koraci na Old Traffordu? Njemački stručnjak je trebao prodrmati ekipu nakon otkaza Ole Gunnaru Solskjaeru, ali čini se da Crveni đavoli još uvijek tapkaju u mjestu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.