x

Borba za Mundijal

ESPN: Ovo će biti najdramatičniji baraž, zamislite samo Ronalda u Skoplju...

Najpoznatija sportska mreža na svijetu, ESPN, analizira uzbudljive kvalifikacije i najavljuje "najdramatičniji baraž ikada".

Neke reprezentacije i veliki igrači neće vidjeti Mundijal u Kataru, a neki tek treba da odluče hoće li biti dio velike predstave ili ne. Naravno, ne ovisi to samo o njima već i o protivnicima koje će dobiti na osnovu žrijeba.

Mnogi se sada pitaju hoće li Cristiano Ronaldo na zalasku karijere zaigrati na Mundijalu u Kataru, s obzirom da je Portugal u baražu, što opet nije ništa novo. Porazom od Srbije u Lisabonu, Portugalci su došli u situaciju da strepe za Svjetsko prvenstvo, baš kao i moćni aktuelni evropski prvaci Italijani.

U martu će se odrigrati baraž, prvi put u formatu turnira, s polufinalom i finalom, a na kraju će tri tima put Katara.


"Sam format će od samog početka donijeti neviđenu dramu i napetost. Za neutralne spektakl, za navijače zemalja koje će igrati baraž - nervoza. U osnovi imamo tri finakl four turnira sa po jednim mečom u polufinalu i finalu. Sve je otvoreno, sve je moguće, zamislite tek kada Cristiano Ronaldo naprimjer dođe u Skoplje da se bori za Svjetsko prvenstvo protiv Makedonije", navodi se u analizi ESPN-a.

"Uzbuđenje će kulminirati iz razloga što više nema 'parkiranja autobusa gostiju', nema igre na 0:0, a odlučivat će nijanse", navodi se.

U baražu su trenutno Portugal, Škotska, Italija, Rusija, Švedska, Vels (nositelji), Turska, Poljska, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Austrija i Češka (nenositelji).


Žrijeb parova baraža biće obavljen 26. novembra, a utakmice se igraju 24/25. i 28/29. mart. Izvlačenje kuglica za Svjetsko prvenstvo je 1. aprila 2022. godine u Dohi.

Svjetsko prvenstvo u Kataru se igra naredne godine od 21. novembra do 18. decembra.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.