x

najnoviji rezultati

EuroNCAP: Pet zvjezdica za Range Rover Evoque, četiri za Citroen C5 Aircross

Na posljednjim simulacijama različitih sudara najmanji model u ponudi Range Rovera osvojio je maksimalnih pet zvjezdica, a s osnovnim paketom opreme Citroenov novi SUV stigao je do četiri zvjezdice.

Simulacije različitih sudara koje već decenijama provodi organizacija EuroNCAP potvrdile su da je najmanji model Range Rovera izuzetno siguran automobil, jer je Evoque u konačnici ocijenjen s maksimalnih pet zvjezdica.

U EuroNCAP-u kažu da su posebno zadovoljni napretkom koji je nova generacija modela Evoque, pored ostalog, ostvarila u oblasti zaštite pješaka i biciklista, što je rezultat korištenja aktivnog poklopca motora i sistema za autonomno kočenje u slučaju detekcije pješaka ili biciklista. Konačnoj visokoj ocjeni pomogla je i činjenica da je Evoque već opremljen pojedinim sigurnosnim sistemima koji će od 2022. godine biti dio obavezne standardne opreme.

Pored skladnog i praktičnog Evoqua EuroNCAP je "razbijao" i Citroen C5 Aircross, a francuski automobil je na kraju ocijenjen sa četiri zvjezdice, jer u osnovnom paketu opreme nema sistem za autonomno kočenje nakon detekcije pješaka i biciklista. U kombinaciji sa spomenutim (opcionim) sistemom i C5 Aircross ide kući s maksimalnih pet zvjezdica.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.